Lise öğrencileri 15 gün gece gündüz çalıştı… 100 tondan fazla dezenfektan ürettiler

Koronavirüs salgını sonrası dezenfektan üretimini arttırdıklarını ifade eden İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aktaş, “Günlük 10 ton civarında bir üretimim kapasitemiz var” dedi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de dezenfektan ve hijyen ürünlerine talep artıyor.

Salgınla mücadelede Türkiye, dezenfektan üretimlerini arttırarak, halkın ve kurumların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaya çalışıyor.

Kocaeli’de bulunan İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde temizlik maddelerinin imalatının yapıldığı atölyede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağrısı sonrasında öğrenci ve öğretmenler gece gündüz çalışarak 15 günde 100 tondan fazla dezenfektan üretti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs nedeni ile dezenfektana duyulan ihtiyacın artması ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen talimatla okulda bulunan atölyede 11 Mart tarihinde dezenfektan olarak da bilinen hipoklorit bazlı solüsyon üretilmeye başlandı.

Atölyede gece gündüz demeden yoğun bir mesai ile çalışan öğrenci ve öğretmenlerin 15 günde 100 tondan fazla hipoklorit bazlı solüsyon üreterek, kentte başta okullar olmak üzere birçok devlet kurumunun dezenfektan ihtiyacını karşıladığı belirtildi.

Kimya bölümü öğrencilerinin de çalıştığı atölyede yoğun bir çalışma ile gelen dezenfektan siparişlerine cevap verilmeye çalışılıyor.

“Günlük 10 ton civarında bir üretimim kapasitemiz var”

10 farklı temizlik maddesi üretildiği imalathanede yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran okul müdürü Mehmet Aktaş şunları kaydetti:

Kocaeli ilimizdeki kamu kuruluşlarının ve okullarımızın dezenfektan solüsyonunun üretimini gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız sipariş usulünde devam ediyor. Öğrencilerimiz de burada çalışarak hem uygulamalı olarak öğreniyorlar hem de döner sermaye yasası gereği harçlıklarını kazanıyorlar. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor

İmalathanede öğretmen ve öğrencilerin taleplere yetişebilmek için fedakarca çalıştıklarını ifade eden Aktaş, “Bizim siparişlere göre günlük 10 ton civarında bir üretimim kapasitemiz var. Arkadaşlarımız gelen siparişlere göre, üretim proseslerini, ham maddelerini hazırlayarak üretimlerini gerçekleştiriyorlar” dedi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU