Hac işlemleri ertelendi, umre için yapılan ödemeler iade edilecek

Diyanet, hac ile ilgili işlemlerin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı. Umreye gitmek için ücret ödeyenlere ise paraları vize kesintisi yapılmadan geri ödenecek

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs salgını, dünyayı bir karantina merkezine dönüştürdü. İnsanlar virüsten etkilenmemek için evlerine kapanırken, devletler de sert önlemler aldı, sınırlar kapatıldı, uçuşlar durduruldu.

Dünya üzerindeki birçok dini merkez de cemaatle ibadet uygulamalarına ara verildi. Suudi Arabistan da bu kapsamda, umre ziyaretlerinin geçici olarak durdurdu. Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi’de namaz kılmayı yasakladı.

Koronavirüs salgını hac takvimini de aksattı. Diyanet İşleri Başkanlığı da hacı adayları için bir duyuru yaptı. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2020 yılında hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2'nci ve 3'üncü taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir. Hac ile ilgili iş ve işlemler de (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir.

Umrecilere vize kesintisi yok

Sitede iptal edilen umre turları için de bir açıklama yer aldı. Bazı kafilelerin umre vizelerinin alınmasına rağmen turlarının iptal edildiği belirtilen açıklamada, yolcuların ücretlerinin vize kesintisi yapılmadan iade edileceği aktarıldı. Ücret iadeleri için umrecilerin kullanabileceği bir talep ekranı açıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU