“TOKİ dur durak bilmiyor, 9 millet bahçesi ihalesi daha yapılacak”

Çiğdem Toker: İnşaat sektörünün koronavirüsten neden ve nasıl muaf tutulduğuna ilişkin açıklama yapılması gereğini tekrar vurguluyorum

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Kanal İstanbul projesi için yapılan ihaleyi bugünkü köşesine taşıdı ve farklı kurumların yapacağı ihaleleri yazdı.

Çiğdem Toker, bugünkü köşe yazısında Aydın- Denizli otoyolu için üçüncü kez yap-işlet-devret (YİD) ihalesi açıldığını yazdı. Toker’in aktardığına göre bu otoyol için geçmişte de 3 ihale açılmış ancak bunlar iptal edilmişti.

“Kasap et derdinde dedirten ihaleler kurum olarak yalnızca Karayolları Genel Müdürlüğü ile sınırlı değil” diyen Toker, şunları yazdı:

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ihalelerde dur durak bilmiyor. TOKİ, önümüzdeki ay Ankara-Kahramankazan, Tekirdağ, Giresun-Bulancak, Konya- Meram,  Konya-Sarayönü, Konya-Karapınar olmak üzere 6, mayıs ayında da Ankara Kızılcahamam, Düzce, Kırıkkale olmak üzere üç millet bahçesi ihalesi yapacak.

İnşaat sektörünün koronavirüsten neden ve nasıl muaf tutulduğuna ilişkin açıklama yapılması gereğini tekrar vurguluyorum. Ülke genelinde binlerce şantiyenin açık, onbinlerce emekçinin sağlıksız koşullarda çalıştığı, kepçe, dozerlerin durmadığı bir ortamda Sağlık Bakanı'nın her akşam yaptığı bilgilendirmelerin ne yazık ki ikna ediciliği kalmıyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU