“Türk Tabipleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği yok sayılmaya devam ediyor”

"Türk Dişhekimleri Birliği olarak ülkemizin her bölgesinde sahip olduğumuz muayenehaneler ile bu talebi karşılayabileceğimizi her ortamda ve açıklamalarımızla Sağlık Bakanlığı'na ilettik"

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman ve Türk Dişhekimleri Birliği yöneticisi Serdar Sütçü. (Fotoğraflar: Twitter)

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, koronavirüs salgınıyla mücadeleye destek olabileceklerini açıklayan Türk Tabipleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği’nın “yok sayılmaya devam ettiğini” söylerken “Bugün birlik olunmayacaksa ne zaman olunacak?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde . Türk Dişhekimleri Birliği yöneticilerinden Serdar Sütçü’nün ifadelerine yer vererek şunları yazdı:

Sağlık çalışanları, uğradıkları şiddet ortamlarında, acil durumlarda, salgınlarda, depremde halkımızın sağlığı için gece- gündüz çalışan, kendi hayatını ve ev ortamında ki yakınlarını riske atar.

Salgın nedeniyle oluşturulan Bilim Kurulu'na Türk Tabipleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği temsilcileri alınmadı. Serdar Sütçü, Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. Sütçü, bize şunları anlattı:

“Günlük yaşamda ve salgınlarda halkın acil tedavi ihtiyacı her zaman oluşur. Türk Dişhekimleri Birliği olarak ülkemizin her bölgesinde sahip olduğumuz muayenehaneler ile bu talebi karşılayabileceğimizi her ortamda ve açıklamalarımızla Sağlık Bakanlığı'na ilettik.

Enfeksiyon kontrolünün daha kolaylıkla yapılabileceği muayenehaneler ve özel sağlık kuruluşları halkımızın acil tedavi ihtiyacını karşılamaya hazırdır. Ülkemizin her bölgesinde bu salgında gönüllü olarak hizmet vermek isteyen meslektaşlarımızın yok sayılması hepimizi üzdü. Bizler her zaman, her dönemde  sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Her zaman toplum sağlığını ilgilendiren her konuda görüş bildireceğiz ve çözümler üreteceğiz.”

Önerilerinin bir kısmı uygulamaya konulmasına rağmen,  Türk Tabipleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği yok sayılmaya devam ediyor. Bugün birlik olunmayacaksa ne zaman olunacak?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU