Yeni Şafak yazarı: Yaşadıklarımız İslam’ın nasıl bir nimet olduğunu anlamamıza imkan tanır inşallah

Yusuf Kaplan: Virüs, ürpertici bir cehennem manzarası yaşattı, yaşatıyor...

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan, koronavirüs salgınıyla ilgili kaleme aldığı yazısında “Yaşadıklarımız, biz Müslümanların büyük kapatılma’nın ötesine taşarak İslâm’ın nasıl fıtrî bir nimet olduğunu idrak etmemize imkân tanır inşallah, diyorum” yorumunu yaptı.

Kaplan, bugünkü “Virüs cehennemi: Büyük kapatılma ve sokakta insan avı!” başlıklı köşe yazısında özetle şunları yazdı:

Hayatımız, virüsle, virüsten sonra yayılan ölüm korkusuyla absürdleşmedi; zaten absürddü; güçlünün güçsüzü anında yok ettiği; güçlü ülkelerin istedikleri yeri işgal ettikleri, dünyayı cehenneme çevirmekten çekinmedikleri bir haksızlığı, zulmü, cehennemi, absürdlüğü yaşıyordu ama kimse hem tınmıyordu hem de duymuyordu.

Ebu Gureyb Hapishanesi’nde kadınlara, erkeklere yapılan, birbirlerine köpeklerle yaptırılan tecavüzler şimdi yaşadığımız virüs korkusundan daha mı az korkunçtu?

Virüs, insanlığı eve kapatarak, hepimizin araçların, teknolojinin köleleri olarak sürü gibi güdüleceği, özgürlüğümüzün, özgür irademizin, seçme kabiliyetlerimizin nasıl yok edileceğini gösteren, ürpertici bir cehennem manzarası yaşattı, yaşatıyor...

O yüzden yaşadıklarımız, biz Müslümanların büyük kapatılma’nın ötesine taşarak, ulaşarak, ev’i, kendimizi, iç dünyamızı, imkânlarımızı ve zaaflarımızı keşfetmemize, İslâm’ın nasıl fıtrî bir nimet olduğunu idrak etmemize imkân tanır inşallah, diyorum.

Pazar günkü yazıda cennet’in iz düşümü bir ev’i yeniden nasıl inşa edebileceğimizi yazmaya çalışacağım.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU