Dünyaca ünlü yıldızlar koronavirüs yardım konseri için hayranlarıyla evlerinden buluşacak

Yardım etkinliğini Elton John sunacak

Elton John, pazar gecesi (29 Mart) koronavirüsten etkilenenler için para toplamak adına ünlü yıldızların katılacağı bir yardım konseri sunacak.

Fox’un Sunar: Amerika için iHeart Oturma Odası Konseri (Fox Presents the iHeart Living Room Concert for America) adlı etkinlikte Mariah Carey, Billie Eilish, Alicia Keys, Backstreet Boys, Billie Joe Amstrong, Tim McGraw ve henüz duyurulmamış başka isimler yer alacak.

Her sanatçı performansını kendi evinden gerçekleştirecek, performanslar kendi video ve ses kayıt ekipmanları üzerinden kaydedilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox’a göre bir saat sürecek konser, “mücadelenin ön safındaki sağlık çalışanlarına, salgına ilk müdahale edenlere ve komşularına yardım etmek için hayatlarını tehlikeye atan ve virüsün yayılmasıyla mücadele eden yerel kahramanlara adanacak.”

İzleyenleri yardım kuruluşları Feeding America ve First Responders Children’s Foundation’a desteğe çağıran etkinlik daha önce ABD Doğu Saati’yle 21.00’de yayımlanması planlanan iHeartRadio Müzik Ödülleri’nin de yerine geçecek.

ABD’de eyaletler evde kalma talimatlarını yürürlüğe sokarken müzisyenler hızla online hale geldi. John Legend, Chrisytine and the Queens ve Coldplay’den Chris Martin gibi isimler ücretsiz performanslarını evde kayda alıp sosyal medyada yayımladı.

Salgın başladığından beri çok sayıda sanatçı canlı performanslarını ve turnelerini iptal etti. 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU