Vietnam’da bir restoran “koronaburger” satışına başladı

Koronavirüs şeklindeki hamburgerler Vietnam halkına moral veriyor

Restoranın sahibi Hoang Tung koronaburgeri gösteriyor (AP)

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de bir şef, koronavirüs temalı hamburgerler satarak şehir sakinlerinin moralini yükseltmeye çalışıyor.

Şef Hoang Tung ve ekibi günlerini, virüsün mikroskobik görüntüsüne benzetmek için hamburgerlerine hamurdan minik “taçlar” yaparak ve onları yeşil çayla renklendirerek geçiriyor.

Hanoi şehir merkezinde Pizza Home’un sahibi Tung, “Bir şeyden korkuyorsanız onu yemelisiniz, diye şaka yapıyoruz” diyor ve ekliyor:

Böylece koronavirüs, onun şeklindeki burgerlerden yedikten sonra o kadar da korkutucu görünmüyor. Bu düşünce tarzı salgın sırasında başkalarına neşe yayıyor.

South China Morning Post’un aktardığına göre Vietnam'da virüs nedeniyle kapanan işletmelerin sayısı artarken, Pizza Home günde yaklaşık 50 hamburger satıyor.

Şubat ortasında Vietnam, o dönemde bilinen tüm vakaların iyileştiğini, ancak bu durumun yurtdışından gelen ziyaretçi akını ve yine yurtdışından dönen Vietnam yurttaşlarının vakalarda artışan neden olmasıyla değiştiğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Worldometers verilerine göre Vietnam’da şu anda 148 koronavirüs vakası bulunuyor. 17 kişinin virüsten kurtulduğu belirtilirken koronavirüs yüzünden ölen kimsenin olmadığı kaydedildi.

Hanoi ve Ho Chi Minh City'deki yetkililer, tüm önemli olmayan işletmelerin kapanmasını emretmişti. Ancak Tung’un paket servisi olan restoranı da dahil olmak üzere bazı lokantalar hala açık.

Torununu koronaburger için dışarı çıkaran 66 yaşındaki Dang Dinh Quy, parlak yeşil burgeri moral artırıcı bir hizmet olarak görüyor.

“Bu koronavirüs çok tehlikeli. Ama burger şeklini yiyince zihnimizde muzaffer hissederiz” diyen Quy şöyle devam ediyor:

Eğer yenmek istiyorsan, önce yemelisin.

Independent Türkçe, South China Morning Post

DAHA FAZLA HABER OKU