Eşi CHP’den adaylık başvurusu yapan rallici Çetinkaya “rica” üzerine TÜRGEV’den istifa etti

Ralli pilotu Burcu Çetinkaya, eşi Fatih Bucak’ın CHP’den belediye başkan adaylığının gündeme gelmesinin ardından beş yıldır yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV’den istifa etti. İstifa ricası derneğin başkanından geldi

Milli rallici Burcu Çetinkaya eşi Mehmet Fatih Bucak'ın ismi CHP Siverek Belediye Başkan adayı olarak gündeme gelince TÜRGEV ile de yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nda (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi olan Çetinkaya'nın vakfın yönetim kurulu başkanı Fatmanur Altun’dan aldığı bir akşam telefonuyla istifa etmesi istendi. 

Çetinkaya durumu kişisel Twitter hesabından duyurdu.

 

Çetinkaya’nın yolu çalıştığı Türkiye Gazetesi ile de eşi Bucak’ın CHP adaylığı gündeme gelince ayrılmıştı.

1981’de İstanbul’da doğan, Robert Koleji’nin ardından Koç Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Çetinkaya 2005 yılında ralliye başladı. Ulusal ve uluslararası ralli turnuvalarında şampiyonluklar yaşayan Çetinkaya 2015 yılında Şanlıurfa’da Mehmet Fatih Bucak ile evlendi.
 


"Ben oraya ölmeye geliyorum"

Mehmet Fatih Bucak 31 Mart yerel seçimleri için önce Milliyetçi Hareket Partisi’nden Siverek Belediye Başkan adayı olmuştu. Bucak’ın adaylığının açıklanmasının ardından katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği, “Ben oraya seçime gelmiyorum ölmeye geliyorum, bir daha bucağın içinde bir tane başka lehvalı araba görürsem kendileri bilir şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar” sözleri çok konuşuldu. Tepki çeken sözler üzerine MHP Bucak’ın adaylığını iptal etti. 

Bucak’ın daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden adaylık başvurusu yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu Bucak'ın adaylığıyla ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini açıkladı.

Bucak, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

DAHA FAZLA HABER OKU