İki profesör darp edildikleri iddiasıyla rektör ve güvenlik görevlilerini şikayet etti

Pamukkale Üniversitesi’nde görevli iki profesör güvenlik görevlisi tarafından darbedildiklerini ileri sürerek görevliler ve rektör hakkında polise şikayetçi oldu

Fotoğraf: Twitter

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) Müdürü Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, birkaç güvenlik görevlisi tarafından darbedildiklerini ileri sürerek görevliler ve rektör hakkında polise şikayette bulundu.

Üniversite yerleşkesinde bulunan BİYOM botanik bahçesi arazisindeki kanalizasyon sistemi çalışmalarına dün karşı çıktıkları sırada güvenlik görevlilerince darp edildiklerini iddia eden Alan ve Toprak, Servergazi Devlet Hastanesi’nden rapor aldı. 

Alan ve Toprak, daha sonra Kınıklı Polis Merkezi’ne giderek güvenlik görevlileri ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında şikayetçi oldu.

"Uygulama bahçesi talan ediliyor"

Polis merkezinden çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan, ‘yaklaşık 10 dekarlık uygulama arazisinin merkeze tahsis edildiğini, üretilen fidanlarla ilgili deneme çalışmaları gerçekleştirdiklerini, rektör ve üniversite yönetiminin botanik bahçesinin kanalizasyonunu buradan geçirmek istediklerini ve burayı kabaca "talan ettiklerini" öne sürdü.

Yıllardır verimsiz yeri taşları toplayarak tarım arazisi haline getirdiklerini savunan Alan, şöyle konuştu:

Direkt telleri kesip dozerlerle müdahalede bulundular. Güvenlik görevlilerini üzerimize sürdüler. Karşımdakiler beni boğmaya çalıştı ve darp etti. Aşağılandım ve çalışmalarıma müdahale edildi. Orada bulunan rektör hocadan, güvenlik görevlileri ile yapı işleri daire başkanından şikayetçi oldum. Kolumda ve göğsümde morluklar oluştu.

Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ise sayısız güzel projelere imza attıkları merkezin uygulama arazisinin foseptik çukuru açılma bahanesiyle iş makineleriyle tahrip edilmesine karşı çıktıkları sırada dap edildiklerini ileri sürerek, olaya karışanlar hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti.

 

AW974260_03.jpg
Üniversiteden yapılan açıklamada söz konusu alanın fotoğrafları da paylaşıldı / Fotoğraf: İHA

 

Rektör iddiaları yalanladı

Pamukkale Üniversitesi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yerli tohum ve bitki üretim projelerinin yürütüldüğü üretim tarlalarına, dozerle müdahale iddialarının gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın da şu görüşlerine yer verildi:

Basına yansıyan olay kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Arazinin boş, ekilmemiş yerinden botanik bahçesinin ve planladığımız başka projelerimizin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 santimetre derinliğinde kanal açtık ve boruyu yerleştirip geri kapatacağız. Daha sonra o alan üzerine hocalarımız istedikleri her şeyi ekip dikebilirler. Görüntüdeki bitkileri kepçe söktü, onları da saksıya aldık. İstenildiği an tekrar dikilebilir.

Bu çalışmada kesinlikle bahsedilen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır. Arazinin bu kısmında yapılacak çalışmayı hocamıza bizzat ben izah ettim. Hocamız arazilerine girmemize izin vermeyeceklerini, direneceklerini söyledi. Günlerdir de çalışma yapılmasını engellediler. Çalışmalar sırasında hocalara zor kullanılması gibi bir şey kesinlikle olmamıştır.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU