Onlarca kişinin öldüğü huzurevinde koronavirüs kapan 90 yaşındaki kadın iyileşti

Geneva Wood'un yaşayan 4 çocuğu, 11 torunu, torunlarının 12 çocuğu ve torunlarının da üç torunu bulunuyor

Wood'un ailesi insanlara umutlarını kaybetmeme çağrısı yapıyor (Wood Family)

Koronavirüs teşhisi konan 90 yaşındaki nine hastalığı atlattı ve tamamen iyileşmesine az kaldı.

Virüs vakalarında ciddi artışın yaşandığı ABD'nin Seattle şehrindeki Life Huzurevi'nin sakini Geneva Wood'un Kovid-19 testinin 6 Mart'ta pozitif çıktığı bildirilmişti.

The New York Times'ın aktardığına göre, Life Huzurevi'yle bağlantılı 35 kişi hayatını kaybetti ve huzurevinde kalan 81 sakinin testleri pozitif çıktı.

Seattle Refined'daki gönderide, Wood'un torununun eşi Kate Neideigh umut verici iyileşme hikayesini paylaştı.

Neideigh, Wood'a teşhis konduğunda ailenin ilkin "sarsıldığını ve şoke olduğunu" yazdı.

Ardından, Wood'un kazanmakta azimli olduğunun aktarıldığı virüse karşı endişe verici mücadele başladı.

 

 

Yaşlıların ve önceden hastalığı olanların, Kovid-19'un yol açtığı ölümcül olabilen ciddi rahatsızlıklardan mustarip olması daha muhtemel.

Yaşayan 4 çocuğu, 11 torunu, torunlarının 12 çocuğu ve torunlarının 3 torunundan oluşan Wood'un ailesinin onun hastalığı yenme konusundaki itici gücü olduğundan bahsedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wood'un, kızı Cami Neidigh'e karantinadayken pencere camının ardından, "Bununla ailem için mücadele edeceğim ve herkesi gururlandıracağım" dediği belirtildi.

Wood, Harbourview Tıp Merkezi'ne götürüldü ve durumu kötüleşmeye başladığında doktorlar büyük büyükannenin durumunun birkaç gün içinde tamamen bozulacağı tahmininde bulundu.

Fakat, mucizevi biçimde çok geçmeden Wood'un durumu iyileşmeye başladı.

Neideigh, "Ölümle yüzleştikten, elveda dedikten ve karantina başladıktan sonra, bu kararlı anne, büyükanne, kilise müdavimi, oyuncak ayı yapan, dost ve eski toprak... iyileşmeye başladı" diye yazdı.

Doktorların aileye 22 Mart'ta Wood'un hastanede hastalık için gerçekleştirilen testinin negatif çıktığını söylemesinin ardından büyük büyükanne artık evindeki karantinada iyileşiyor.

Wood'un kızı insanları umutlarını kaybetmemeye ve virüsün yayılmasını yavaşlatma amacıyla dünya genelinde pek çok hükümet tarafından uygulanan sosyal mesafe tedbirlerini benimsemeye çağırdı.

Neidigh kayınvalidesinin, "Bu hastalığa yakalanmak, yaşlılar veya başka insanlar için ölüm cezası olmak zorunda değil" dediğini aktardı.

Daha çok virüsü yayma konusunda korkun. Bu birbirimizle ilgilenme konusunda uyandırma çağrısı. Başkalarına yardım etmek için olumlu yollar bulun.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya genelinde 330 binden fazla doğrulanmış koronavirüs vakası ve pazartesi itibarıyla 14 bin 510 doğrulanmış test mevcut.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU