Fransa'da koronavirüs tedavisi bulundu mu? Tedavi uygulanan 36 hastanın tümü kısa sürede iyileşti

Fransa’daki çalışmalarda, koronavirüs hastalarının hepsinin 6 günlük tedavi ile iyileştirildiği öne sürüldü

Fotoğraf: Unsplash

Fransız hükümeti tarafından yürütülen bir çalışmaya göre sıtma ilacı hidroksiklorokin (HCQ) ile azitromisinin Kovid-19 hastalarının tedavisinde işe yaradığını onayladı.

Hürriyet’in haberine göre, International Journal of Antimicrobial Agents’ta yayımlanan çalışmada, bu kombinasyonla yapılan tedavi, 36 Kovid-19 hastasında önemli ve umut verici sonuçlar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 günlük tedavide tüm hastalar iyileşti

Philippe Gautreta yönetiminde yürütülen çalışma, HCQ ve azitromisin kombinasyonunu alan hastaların tamamının test sonuçlarının negatif çıktığını ve 6 günlük tedaviyle virüsten iyileştiğini gösterdi.

Çalışma ekibi “Bakteriyel süperenfeksiyonu önlemek amacıyla, hidroksiklorokin ile tedavi edilen hastalardan altısı, günlük elektrokardiyogram kontrolünde, ilk gün 500 mg, sonraki 4 gün 250’şer gram olmak üzere azitromisin aldı.” dedi.

Son zamanlarda kamuya açıklanan bir çalışmada Gautreta ve araştırmacılardan oluşan ekibi, Mart’ın başından ortasına dek 20 hastayı bir hastanede günlük 600 mg hidroksiklorokin ile tedavi etti.

Kalan 16 hastaya kontrol amacıyla ilaç verilmedi. 6 gün sonra, hidroksiklorokin ve azitromisin kombinasyonu verilen hastaların arasında Kovid-19 taşımaya devam eden vaka yüzdesi %5’ten daha azdı.

Bu kombinasyonla yapılan tedavi, yalnızca klorokin alan hastalardan daha iyi sonuç veriyor.

Fransa'da korona virüsü nedeniyle ölü sayısı 862'ye ulaştı

Fransa'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 862'ye, vaka sayısı ise 20 bin 128'e yükseldi.

Şu ana dek enfekte olup hastanelerden taburcu edienlerin sayısı 2 bin 207.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU