Adalet Bakanı Gül: Adliyelerde ve noterlerde nöbet sistemine geçildi

Cezaevlerinde koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıklayan Gül, ateş ölçer, maske ve eldiven tedarik edildiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Cezaevlerinde pozitif bir vakaya rastlanmadığını söyleyen Gül, en ufak belirti gösterenlerin hastaneye götürülüp, cezaevine sokulmadığını ifade etti.

Cezaevlerinde ateş ölçer, maske ve eldiven dağıtıldığını duyuran Gül, ertelenen görüş ve ziyaret haklarının saklı olduğunu ifade ederken, telefon haklarının birden 2’ye çıkarıldığını açıkladı.

Nöbet sistemine geçildi

Gül, Adliyelerde ve noterlerde nöbetçi usulüne geçildiğini açıklayarak vatandaşlardan hayati olmayan işlerini ertelemelerini rica etti. Gül, "Noterliklerde bir gün tek bir gün çift noterliklerin çalışmasına karar evrilmiştir. Yarından itibaren de burada da nöbet sistemine geçilecektir" dedi.

Bakan Gül, icra ve iflas takiplerinin 30 Nisan’a kadar ertelendiğini hatırlatarak, "Bu süreçte yeni icra iflas talepleri alınmayacaktır. Adliyelerdeki yoğunluğun azalması için" şeklinde konuştu.

Adliyelerde tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma başlatıldığını duyuran Gül, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirler alınmıştır. Tüm duruşmaların ertelenmesi gibi görüşleri aldık. Mağduriyet yaşanmaması için hem avukat hem vatandaşlarla ilgili mağduriyetlerin giderilmesi için önerileri aldık."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU