Hapishanelerde koronavirüs önlemleri: Telefon görüş hakkı 20 dakikaya çıktı, yapılamayan aile görüşleri toplu kullandırılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda açıklanan tedbirlerin yanı sıra, tutuklu ve hükümlüler için bir dizi yeni hak da tanındı

Fotoğraf: AA

Dünyayı etkisine alan koronavirüs salgınının 11 Mart'ta Türkiye'ye girmesinin ardından, hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlüler için de bir dizi tedbirler alındı. 

Bu tedbirler kapsamında, açık ve kapalı aile görüşü yasaklandı, cezaevleri arasındaki nakilleri ertelendi ve avukatlar hapishanedeki müvekkilleriyle kapalı görüş usulüyle bir araya gelebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda açıklanan tedbirlerin yanı sıra, tutuklu ve hükümlüler için bir dizi yeni hak da tanındı. 

Independent Türkçe'nin Adalet Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, hapishanelerde bulunanların, koronavirüsten önce haftada bir kez 10 dakika gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri, haftada bir kez 20 dakikaya çıkartıldı.

Ayrıca, kapalı ve açık aile görüşlerinde de düzenlemeye gidildi. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerisiyle yasaklanan tutuklu ve hükümlülerin kapalı ve açık aile görüşü hakkının, Bilim Kurulu tarafından sürecin normalleştiğine yönelik açıklama yapıldığında yeniden kullandırılacağı öğrenildi. Tutuklu ve hükümlüler, yasak süresinde kullanamadıkları kapalı ve aile açık görüş haklarını da kaybetmemiş olacak, süreç normalleştikten sonra geçmişten biriken haklarını kullanabilecekler. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU