“Lütfen bu ayıplı mesleğinize şu günlerde ara verin”

Mehmet Ocaktan: Bugünlerde en çok eleştirilen konu; 14 bin umrecinin “evlerinizden çıkmayın” denilerek gönderilmeleridir. Buradan bir “din düşmanlığı” ya da “vatan hainliği” çıkmaz

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye’dek koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların yaptığı eleştirileri “hainlik” ve “ajanlık” olarak suçlayan bir gruba “Lütfen bu ayıplı mesleğinize şu günlerde ara verin” diyerek seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında “dil virüsü” olarak nitelediği kutuplaştırıcı ifadelerin herkes için endişe verici olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

Böyle zamanlarda doğal olarak insanlar tedbirlerin zamanında alınıp alınmadığını sorgulayabilirler, daha şeffaf olunması konusunda eleştirilerde de bulunabilirler. İnsan tabiatı böyle bir şeydir, ayrıca Pandeminin ülkemizdeki gerçek durumu, hasta-ölüm sayıları ve yapılan test sayılarıyla ilgili şeffaflık, bir yurttaşlık hakkıdır. Mesela bugünlerde en çok eleştirilen konu; 14 bin umrecinin “evlerinizden çıkmayın” denilerek gönderilmeleridir... Demek ki insanlar bu konuda bir zaaf görüyorlar ve doğal olarak eleştiriyorlar. Elbette kötü niyetliler olabilir, ama buradan bir “din düşmanlığı” ya da “vatan hainliği” çıkmaz. Bana göre esas eleştirilmesi gereken, salgının Avrupa’da pik yaptığı dönemden sonra yüz binlerce insanın sorgusuz sualsiz ülkeye girmiş olmalarıdır.

Ama gelin görün ki, yıllardır kutuplaştırıcı bir dilden beslenen, gerilim ortamında hayat bulan bazı çevreler en doğal eleştirileri bile “hainlik” ve “ajanlık”la suçlayıp en iyi bildikleri “linç etme” mesleklerini icra etmeye devam ediyorlar.

Lütfen bu ayıplı mesleğinize bari şu felaket günlerinde biraz olsun ara verin. Bakın korona sınır tanımıyor, adres sormuyor, laikler, dindarlar, Hristiyanlar diye ayrım da yapmıyor ve adım adım bütün dünyayı dolaşıyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU