Ankara'da 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşım durduruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş “torunlardan gelen talep doğrultusunda” 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz toplu ulaşım hakkının geçici olarak durdurulduğu ifade edildi

Türkiye’de koronavirüs salgınının önüne geçmek için belediyelerin, #EvdeKal kampanyasına desteği sürüyor. 

Virüsün risk grubunu oluşturan yaşlı kesimi evlerinde tutabilmek adına bazı belediyelerin bankları sökmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşların tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarını geçici süreyle durdurdu. 
 


Twitter hesabından bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Torunlarınızın talepleriyle bu önlemi aldık. Sevgili büyüklerimiz, sizi seviyor ve güvende olmanızı istiyoruz” dedi. 

Belediye’den yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: 

Salgın kapsamında Sağlık Bakanlığı ve devletimizin tüm kademeleri tarafından ısrarla evde kalınması ve toplu halde bulunmaların önlenmesi talep edilmesine rağmen Ankara'da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yoğun olarak toplu taşımayı kullanmaya devam ettikleri gözlenmektedir. 

Nitekim 20 Mart 2020 tarihinde Ankara'da 65 yaş üstü 36 bin 630 vatandaşımızın raylı sistemler ve otobüsler ile toplu taşımayı ücretsiz kullandığı tespit edilmiştir. 


Belediye açıklamasında toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkının toplu taşıma kullanımını, bu durumun da salgın riskini artırdığı ifade edildi. 

 

Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU