İki ayı aşkın süredir kaybolan Keldani çiftten Şimoni Diril’in cansız bedenine ulaşıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kayıp olan Keldani Diril çiftinden Şimoni Diril’in cansız bedeni 69 gün sonra köyün altındaki derede bulundu

Kayıp Keldani çiftten Şimoni Diril'in cansız bedeni bulundu / Fotoğraf: Twitter

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde yaşayan ve 11 Ocak'tan bu yana kendilerinden haber alınamayan Hurmuz ve Şimoni Diril çiftinden 71 yaşındaki Şimoni Diril’in cansız bedenine ulaşıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, yaşananlar sonrası sosyal medya hesabından Diril' ailesine başsağlığı diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorumluların bulunması için konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Çelik, "11 Ocak'tan bu yana kayıp olan 71 yaşındaki Şimoni Diril'in cansız bedeni köye yakın bir derede bulundu. Diril Ailesine başsağlığı dilerim. Sorumluların derhal açığa çıkartılması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bilgi sahibi olmak için otopsi sonucunu bekleyeceğiz”

Keldani çiftin yeğeni George Diril de sosyal medya hesabında net bilgi sahibi olmak için otopsi sonucunu bekleyeceklerini paylaşarak devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sabah öğle saatlerine doğru kuzenim köyde keçileri otlatırken, evlere çok yakın bir yerde, nehrin kenarında yengemin (Şimuni Diril) cansız bedenini buldu. Ne zaman, nasıl olduğu vb. konularda net bilgi sahibi olmak için otopsi sonucunu bekleyeceğiz.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU