Türk Hava Yolları, uçuşların durdurulduğu sekiz ülkedeki öğrencileri Türkiye’ye getirecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan ülkelerde geçici olarak bulunan ve ülkeye dönmek isteyen öğrencilerin isterlerse Türkiye'ye getirilebileceklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan öğrencilerin dönüşlerinin THY ile sağlanacağını söyledi. 

Oktay’ın açıklamasına göre bu ülkelerde geçici olarak bulunan ve Türkiye’ye dönmek isteyenler, 21 Mart 2020 Cumartesi günü yerel saatle 17:00’a kadar bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklere başvuru yapmalı. 
 


Dönüşlerin planlanan süre içinde gerçekleştirileceğini söyleyen Oktay, “Vatandaşlarımızın yurda dönüşlerini Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarımızla koordinasyon halinde THY ile sağlayacak ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri kapsamında 14 gün karantina altında tutacağız” dedi. 

İlk olarak Çin, Güney Kore, İran, Irak ve İtalya’ya uçuş yasağı getirilmiş, ardından Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan seferler de karşılıklı olarak durdurulmuştu. Son olarak ise İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne getirilen yasaklarla bu sayı 20’ye yükseldi.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU