CHP'den infaz düzenlemesi açıklaması: Biz ikna edemedik ama koronavirüs ikna etmiş gibi görünüyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2 Yargı Reformu Paketi ve infaz düzenlemesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu 2. Yargı Reformu Paketi'yle ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel, "İnfaz yasasındaki değişiklik için uzun tutuklulukları ve her önüne gelenin tutuklanmasıyla ilgili düzenleme yapılmasını teklif edeceğiz" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özel, 2. Yargı Reformu Paketi'nin içinde infaz düzenlemesinin yer almamasına tepki göstererek, şunları söyledi:

Bu düzenlemeyi yapmadan önce “Nereye gidiyorsunuz?” diye sormuştuk. 1 Ekim’de gündeme alınacağını söyledikleri boşa çıktı. Birinci yargı paketinde infaz yoktu. Bir türlü gelemedi. İkinci yargı paketinde de infaz olmayacağı ve bunun siyasi partilerle konuşulacağı söyleniyor. Bu durumdan bir tek şey anlaşılıyor; biz AKP ve MHP’yi ikna edemedik ama koronavirüs ikna etmiş gibi görünüyor.

Özel ayrıca, "İnfaz yasasındaki değişiklik için bu uzun tutuklulukları ve her önüne gelenin tutuklandığı bu durumla ilgili bir düzenleme yapılmasını teklif edeceğimizi ifade etmek istiyorum." ifadelerini de kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU