ABD’de koronavirüs test kitleri dağıtıldı, tespit edilen hasta sayısında sıçrama oldu

ABD’de koronavirüs test kitlerinin dağıtılmaya başlamasının ardından tespit edilen hasta sayısında yüzde 50’ye yakın artış yaşandı. Trump, ABD’lilerin ücretsiz test yaptırabilmesine imkan sağlayan yasayı onayladı. Ölü sayısı ise 155’e yükseldi

Fotoğraf: AP

ABD’de koronavirüs hastalarının sayısında son iki günde ciddi artış yaşandı. Salı günü 6 bin 300 olarak açıklanan hasta sayısı 9 bin 464’e yükseldi.

Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde test kitlerinin daha yaygın olarak dağıtılmaya başlanması sayesinde hastaların tespit edilebildiği ve bunun da sayılara yansıdığı aktarıldı.

ABD’de ölü sayısı ise 155 olarak açıklandı. Ölümlerin 68'i virüsün ABD'de ilk görüldüğü eyalet olan Washington'dan rapor edilirken, New York'ta 20, Kaliforniya'da ise 16 ölüm meydana geldi.

 

9955940844463438.jpg
Fotoğraf: AP

 

Ücretsiz test, ücretli izin

Yeni tip koronovirüs (Kovid-19) salgınında yeterince test kullanmadığı için eleştirilen ABD'de “Önce Aileler: Koronavirüs Müdahale Yasası” yürürlüğe girdi. Başkan Donald Trump’ın imzaladığı yasa sayesinde, ABD'liler ücretsiz Kovid-19 testi yaptırabilecek ve ücretli hastalık izni kullanabilecek.

Yasa ayrıca, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı, işsizlik sigortasının genişletilmesi, eyaletlere tıbbi yardımın artırılması gibi düzenlemeleri de öngörüyor.  Yasanın ABD bütçesine 104 milyar dolara mal olması bekleniyor.  

ABD, salgın nedeniyle Kanada ile sınırların zaruri olmayan geçişler haricinde kapatıldığını açıkladı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU