Merkel: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız

Almanya Başbakanı Merkel, ülkesindeki salgın vakalarıyla ilgili, “Önümüzdeki birkaç hafta daha da zor olacak” dedi

Fotoğraf: İHA

Almanya Başbakanı Merkel, ülkesindeki salgın vakalarıyla ilgili, “Önümüzdeki birkaç hafta daha da zor olacak” dedi

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüsü nedeniyle Almanya Başbakanı Angela Merkel, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halktan hükümetin korona virüsüne karşı aldığı tedbirlere uymasını isteyen Merkel, korona virüsü belirtileri olan hastalarının durumlarının tespiti için test yapılması çağrısında bulundu

Milyonlarca kişinin iş yerine, çocukların da okula ve kreşe gidemediğine, tiyatro ve sinemaların kapandığına dikkat çeken Merkel, bu salgının Almanya’da herkesin yaşamını değiştirdiğini belirtti.

Vatandaşlarını dayanışma göstermeye ve disiplinli olmaya çağıran Merkel, "Şimdi bir süre geçerli olacak kurallara uyun." dedi.

“2. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir durum”

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu görülmemiş ciddi bir durumla karşı karşıya olduklarının altını çizen Merkel, “Herkes bu önlemlere uymalıdır. Kurallara uymak tarihi bir görevdir. Karşılıklı dayanışma içinde olmalıyız. Önümüzdeki günlerde geçerli olacak kurallara uyun. Hükümet olarak neleri düzeltebileceğimizi ve nelerin gerekli olduğunu gözden geçiriyoruz" dedi.

Virüse karşı henüz bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmadığını ancak dünya çapında bu yönde araştırma yapıldığını vurgulayan Merkel, durum böyle olduğu sürece, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve böylece bir aşı geliştirilmesi için zaman kazanmak istediklerini belirtti.

Alman sağlık sisteminin dünyanın sayılı sistemlerinden olduğunu, her türlü hazırlığı yaptığını belirten Merkel, Korona virüsünün yayılmaması için daha da değişik önlemler alacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki birkaç hafta daha da zor olacak" diye konuştu.

Almanya’da son açıklamalara göre koronavirüsten dolayı toplam vaka sayısı 12 bin 327 olurken, 28 kişi de hayatını kaybetti

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU