Erdoğan: Günlük hayatı durma noktasına getiren bu sürecin ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır

"Bir taraftan sabır, diğer taraftan dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum" diyen Erdoğan, virüs salgını ve petrol fiyatların düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmelerin ilave avantaj sağlayacağını belirtti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yaptığı açıklamada, "Günlük hayatı durma noktasına getiren bu sürecin ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 'Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Sağlık Politikaları kurullarının üyeleri, bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, AK Partili yöneticiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Erdoğan, bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve tedbirleri peyderpey hayata geçirdiklerini ifade etti.

Özel sektöre çağrı

"Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme, hem de üretimi, ticareti, istihdamı ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ağustos 2019 yılında yaşadığımız faiz, kur saldırısının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Kovid-19 ile mücadele ederken sanayisi ve ticareti ile tüm ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesini sağlamak elbette kolay değildir. Bunun için devlete düşen görevlerin yanı sıra, özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumluluklar olduğu muhakkaktır."
 

erdoğan toplantı koronavirüs İHA.jpg
Basın toplantısı için salonda bulunan koltuklara uyarı yazıları asıldı / Fotoğraf: İHA

 

"Finans alanınca yaşanan gelişmleler ülkemize ilave avantajlar sağlayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu sorundan sağ salim çıkması halinde çok daha büyük fırsatların doğacağının altını çizdi. "Bir taraftan sabır, diğer taraftan dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum" diyen Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Çin’deki salgın dönemi, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatifler aramaya itmiştir. Üretim denince ilk akla gelen yelerden biri Türkiye olmaktadır. Ayrıca virüs salgını ve petrol fiyatlarının düşüşü ile bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır"

 

Erdoğan, "Hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden, hem tıbbi hem de ekonomik etkilerinden gelebilecek dirayeti ortaya koymalıyız" dedi.

Fransa, Almanya ve İngiltere liderleriyle video konferans aracılığıyla yaptığı dörtli zirveye değinen Erdoğan, görüşmede koronavirüsün yanı sıra İdlib'deki gelişmeler ve Moskova mutabakatının da konuşulduğunu sözlerine ekledi.

Koronavirüsle mücadele konusunda "En iyi konumda olan biz gözüküyoruz" diyen Erdoğan, "Bizim ardımızdan Almanya gözüküyor. Ama İngiltere ve Fransa'nın durumu bizimle mukayese edilemeyecek derecede olumsuz" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU