Prof. Doğan: Nadira Kadirova’nın rahminde sadece erkeklerde olan antijen bulundu

Ailenin avukatı olan Doğan, "Takipsizlik kararında bu delile hiçbir şekilde değinilmemiş ve bu delil hakkında bir değerlendirme yapılmamıştır" açıklaması yaptı

Fotoğraflar: Twitter

AK Parti milletvekili Şirin Ünal’ın evinde hayatını kaybeden ve intihar ettiği iddiasıyla yapılan soruşturma kapatılan Nadira Kadirova’nın dosyasını inceleyen aile avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, “Maktulün rahminde sadece erkeklerde olan prostat spesifik antijen (PSA) bulgusu var” dedi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın aktardığına göre, Özbekistan uyruklu Kadirova’nın dosyasını inceleyen Prof. Doğan, şunları söyledi:

Adli Tıp raporunda rahimde mesane yıkama sıvısından bahsedilmektedir. Adli Tıp uzmanları böyle bir bulgunun rahimde yabancı DNA izlerini silmek amacıyla kullanılmış olabileceği kuşkusunu dile getirmektedir. Bu husus savcılık tarafından irdelenmeye gerek görülmemiştir. Maktulün rahminde prostat spesifik antijen (PSA) bulgusu mevcuttur. Bu veride yapılacak DNA tespiti ölüm olayının boyutunu değiştirebilecek kadar önemlidir. Takipsizlik kararında bu delile hiçbir şekilde değinilmemiş ve bu delil hakkında bir değerlendirme yapılmamıştır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Objektif ve bilimsel delil araştırması yapıldığı kuşkulu"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiği Kadirova dosyasını inceleyen avukat Doğan, ayrıca şunları söyledi:

Maktulün kilitlediği kapının kırıldığı iddiasını doğrulayıcı yönde dosyada fotoğraf yer almamaktadır. İntihar notunun maktule ait olduğuna ilişkin ciddi bir yazı incelemesi yapılmadığı izlenimi mevcuttur.

Bir ölüm olayı Türkiye’den sınır dışı edilme endişesi taşıyan kişilerin ifadeleri gerekçe gösterilerek kapatılmak istenmektedir. Objektif ve bilimsel delil araştırması yapıldığı kuşkulu görünmektedir. Dosyada yer alan mesajlar intihar ettiği söylenen kişinin hayat dolu ve gelecek kaygısı taşıyan bir genç kadın ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

"Saatler çelişkili"

Olay akşamı saat 20.00’de Şirin Ünal’ın, Kadirova’nın kardeşi Muhammedali’yi aradığı ve telefon görüşmesi sırasında silah olayının cereyan etmekte olduğu anlaşılmaktadır. Dosyadaki bilgilerden Muhammedali’nin derhal olay yerine taksiyle gittiği, 20.30’da olay mahaline vardığında Nadira’nın hastaneye kaldırıldığının oradakilerce söylendiği yönünde dosyada bilgi bulunmaktadır. 112’nin aranma saati olarak saat 20.50 görünmektedir. Dosyada yer alan olayın resmi makamlara bildirilmesine ilişkin saatler çelişkili görünmektedir.

"Kriminal raporda yer almayan bilgi"

 Polis kriminal incelemesinde silahta Nadira veya başka birine ait swap tespit edilemediği ancak bu izlerin sonradan yok edilmiş olabileceği koyu cümlelerle ifade ediliyor. Buna karşılık kovuşturmaya yer yok kararında “Olayda kullanılan silahtan alınan swap inceleme sonucu geliştirilen DNA’nın ölenin DNA profili ile uyumlu olduğu...” bilgisine yer verilmiştir. Bu bilgi kriminal raporda yer almamaktadır. 

Kadirova, bakıcı olarak çalıştığı Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde, 23 Eylül akşamı yaşamını yitirmişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın 'silahla gerçekleştirilmiş bir intihar' olduğunu açıklamıştı. Kadirova'nın yakın bir arkadaşı, olaydan önce genç kadının kendisine, milletvekili Ünal'ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini öne sürmüştü.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU