Koronavirüsten Avrupa futboluna engel: Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi süresiz ertelendi

UEFA, bugün gerçekleştirdiği toplantıda EURO 2020'nin 2021 yılına erteleme kararı almasının ardından Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının da süresiz olarak ertelediği bildirildi

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 160’dan fazla ülkeye kısa süre içerisinde yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Avrupa futbolunu etkisi altına aldı. 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) bugün 55 üye ülke ve federasyonlarının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) 2021 yılına ertelenmesi kararının ardından Fransız L'Equipe gazetesi, Avrupa futbolunun en önemli organizasyonlarından olan UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin Kovid-19 salgını gerekçesiyle süresiz olarak ertelendiğini öne sürdü.  

İspanyol Marca gazetesi ise UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin 27 Haziran'da, UEFA Avrupa Ligi finalinin ise 24 Haziran'da oynanacağını iddia etti.

Alınan kararlarla ilgili UEFA'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City-Real Madrid ve Juventus-Olimpique Lyon, Barcelona-Napoli, Bayern Münih-Chelsea maçları geçtiğimiz hafta ertelenmişti. 

UEFA Avrupa Ligi'nde ise Wolverhampton-Olimpiakos, Bayer Leverkusen-Glasgow Rangers, Shakhtar Donetsk-Wolfsburg, Getafe-Inter, Basel-Eintracht Frankfurt, Manchester United-LASK Linz, Kopenhag-Medipol Başakşehir ve Roma-Sevilla maçları ileri bir tarihe alınmıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU