İstanbul iki milletvekili kazandı, Tunceli'nin tek vekili kaldı

YSK, 2019 yılı nüfus bilgilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını belirledi. İstanbul ve Antalya’nın milletvekili sayıları arttı. Denizli, Kırşehir ve Tunceli ise birer milletvekili kaybetti

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) tarafından hazırlanan 2019 yılı nüfus bilgilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını açıkladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararına göre, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı iki artarak 96'dan 98'e, Antalya'nın çıkaracağı vekil sayısı bir artarak 16'dan 17'ye çıktı.

Denizli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 8'den 7'ye, Kırşehir'in çıkaracağı milletvekili sayısı 3'ten 2'ye, Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 2'den 1'e düştü.

Yapılan tespit sonunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller iki, 36 ve daha fazla olan iller üç seçim çevresine bölündü. Böylelikle 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı yapıldı.

36 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara 3, 20 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Bursa 2, 98 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul 3, 28 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir ise 2 seçim çevresine bölündü.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU