Küba koronavirüs saptanan yolcu gemisinin limana yanaşmasına izin verdi

Gemide 5 koronavirüs vakası tespit edildiği ifade ediliyor

Fotoğraf: Twitter / 2019nCoVwatcher

Karayipler ülkesi Küba, Birleşik Krallık’ın talebi üzerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları tespit edilen "MS Braemar" adlı yolcu gemisinin ülkedeki bir limana yanaşmasına izin verdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 5 Kovid-19 vakası tespit edilen yolcu gemisinin, Birleşik Krallık makamlarının isteği üzerine Küba'da demirlemesinin kabul edildiğini bildirdi.

Parrilla, yolcu ve mürettebatın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Küba Halk Sağlığı Bakanlığı protokollerinde belirlenen sağlık önlemleri kapsamında ülkeye alınacağını, yolcu gemisindeki Birleşik Krallık vatandaşlarının  yetkililerle işbirliği içinde hava yoluyla ülkelerine gönderileceğini açıkladı. 

Gemide Kanada, Avustralya, Belçika, Kolombiya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç vatandaşlarının bulunduğu da belirtildi.

"MS Braemar", 14 Mart'ta 682 yolcu ve 381 mürettebatıyla Bahamalar yakınında demirlemiş, ardından yiyecek, yakıt ve ilaç ikmali için Küba makamlarından buradaki bir limana giriş için izin talep etmişti. 

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU