Paris Büyükelçisi Musa: Fransa’daki vatandaşların Türkiye'ye tahliyeleri yarın gerçekleşecek

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Musa, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye dönüş için yapılan başvuruların bugün saat 17.00'ye kadar alınacağını ifade etti

Fotoğraf: Dışişleri Bakanlığı Facebook resmi hesabı

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Fransa'dan Türkiye'ye gelmek isteyen Türk vatandaşlarının tahliyeleriyle alakalı açıklamalar bulundu.

NTV'ye açıklamalarda bulunan Musa, Türkiye'ye dönüş için yapılan başvuruların bugün saat 17.00'ye kadar alınacağını, yarın da Türkiye'ye tahliyenin gerçekleşeceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni tip Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye dönüş yapmak için başvuran kişi sayısının 3 bin civarında olduğunu belirten Musa, "Ağırlıklı olarak 200’ü Paris bölgesinden. Başvurular bugün 17’ye kadar alınmaya devam edilecek. Yarın da bu vatandaşlarımızın belirlenecek saatlerde kalkacak uçaklarla Türkiye’ye tahliyesi söz konusu” dedi.

Musa, Fransa'da yerleşik oturma çalışma izni olan vatandaşların dönüş izni alma kapsamına girmediğini ifade ederek, “Çok çok istisnai haller varsa onlar değerlendiriliyor. Cenaze durumları gibi ama öncelikle bu öğrenciler ve kısa bir süreliğine turist olarak buralara gelmiş vatandaşlarımızı ilgilendiriyor" diye konuştu. 

Berlin Büyükelçisi: Birkaç bin Türk, Türkiye’ye gönderilecek

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, bugün yaptığı açıklamada koronavirüs önlemleri kapsamında Ankara'nın uçuş yasağı getirdiği Almanya’nın başkentinden Türkiye’ye “birkaç bin Türk’ün gönderileceğini” ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU