Türkmen Milletvekili IKB Parlamento Başkan Yardımcılığı’na adaylığını açıkladı

Türkmen Reform Partisi (TRP) Genel Başkan Yardımcısı Muna Kahveci, kendisinin dışında Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Parlamento Başkanı ikinci yardımcılığına kimsenin aday olmadığını söyledi

IKB Parlamentosu Başkanı ikinci yardımcılığı görevini üstlenmeye hazır olduğunu belirten Kahveci, IKB’deki bileşenleri eşit bir şekilde temsil edeceğini ifade etti.

TRP Genel Başkan Yardımcısı Kahveci, şu ana kadar IKB Parlamentosu Türkmen parlamenterlerden kendisi dışında kimsenin Parlamento Başkanı ikinci yardımcılığı adaylığını açıklamadığını kaydetti.

Konu ile ilgili şu ana kadar resmi bir toplantının yapılmadığını söyleyen Kahveci, “Medyada sadece ben parlamento başkanı ikinci yardımcılığı adaylığımı açıkladım. Ancak başka birisinin de aday olması çok normal. Çünkü bu Irak Kürdistan Parlamentosu’nda karara bağlanacak bir demokrasi sürecidir” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18 Şubat’ta toplanacak olan IKB Parlamentosu başkan ve yardımcılarını seçecek.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi Üyeleri Begerd Talabani ile Rewaz Fayik Parlamento Başkanlığı’na aday oldu.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlamento Başkanlığı birinci yardımcılığına partinin liste başkanı Hemin Hewrami’yi aday gösterdi.

Türkmenlere verilecek olan Parlamento Başkanlığı ikinci yardımcılığına ise şu ana kadar Türkmen parlamenterlerden Muna Kahveci adaylığını açıkladı.

Kürdistan Parlamentosu’nda kota kapsamında Türkmenlere ait 5 kontenjan bulunuyor.

DAHA FAZLA HABER OKU