Ülkücülerin şairi Ozan Arif Bahçeli ile küs öldü

Ozan Arif ismiyle tanınan Arif Şirin bir süredir gırtlak kanseri tedavisi görüyordu

Ozan Arif tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirdi. Ülkücü camianın bilinen isimlerinden olan Ozan Arif uzun süredir gırtlak kanseri tedavisi görüyordu. 
 


Referandum sürecinde Bahçeli ile ters düştü

Alpaslan Türkeş’in “manevi oğlum” dediği Arif Şirin, MHP lideri Devlet Bahçeli ile arasındaki gerginlikten dolayı parti etkinliklerine çağrılmıyordu. Ozan Arif, 16 Nisan 2017'deki Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumunda ‘Hayır’ deme çağrısında bulundu. O süreçte yazdığı bir şiirde, isim vermemişti ama Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında tazminat davası açılmıştı. "Şerefsiz" şiiri nedeniyle 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Aralarındaki bir diğer anlaşmazlık ise Bahçeli'nin, ülkücü hareketin sembol gençlik önderlerinden biri olan Ali Güngör'ü partiden ihraç ettirmesiydi. İhraç kararı sonrasında Ozan Arif MHP liderini eleştirdi. Tepkisini de sözelir yine sert bir şiirle gösterdi. Bu kez de MHP Genel Merkezi Ozan Arif'e yazdığı şiirden dolayı kamu davası açtı. 

Cenazesi Samsun’dan kalkacak

70 yaşında yaşamını yitiren Ozan Arif’in ne zaman ve nerede defnedileceğini oğlu Mehmet Arif Şirin açıkladı. Şair için 16 Şubat Cumartesi Samsun’da tören düzenlenecek ve Ozan Arif Samsun’da defnedilecek.

DAHA FAZLA HABER OKU