Palmali Holding’in kurucusu Mubariz Mansimov FETÖ’den gözaltında

Ünlü iş insanının ev ve iş yerinde arama yapıldığı öğrenildi

Fotoğraf: Twitter

Palmali Grubu kurucusu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah gözaltına alındı.

Gurbanoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Ev ve iş yerinde arama yapılan Gurbanoğlu Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mansimov, 2018 yılında grubunun Türkiye’den çekileceği iddiaları üzerine “Gidiyor diyorlar yıllardır, buradayım. Türkiye’yi seviyorum. Burada çalışmaya da devam ediyorum” açıklaması yapmıştı.

Palmali Holding hakkında

Holdingin bilgileri, resmi internet sitesinde özetle şu ifadelerle anlatılıyor:

Palmali Holding 1998 yılında Türkiye'de kuruldu; Şirket yolculuğuna İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemiler için acentelik hizmetleri sunarak başladı. Bir süre sonra, şirket kendi filosunun oluşturmaya başladı. Şirket sahiplerinin temel amacı, Karadeniz ve Hazar Denizinin önde gelen deniz taşımacılığı şirketi statüsüne kavuşmaktı.

Zaman geçtikçe, Palmali uluslararası arenada daha iddialı konuma geldi. Günümüzde Holding, Rusya’nın iç limanlarında, Karadeniz, Akdeniz, Hazar ve Baltık Denizi'nde taşımacılık sektöründe kendinden güçlü bir şekilde söz ettiriyor. Palmali Holding küresel boyutta ulaştırma pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için operasyonlarını sürdürmektedir.

 Azeri kökenli iş insanı Mubariz Mansimov, 1998 yılından beri Türkiye’de yaşıyor. 2007 yılında ‘Gurbanoğlu’ soyadını da alarak Türkiye vatandaşlığına geçti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU