İtalya'da iki bakan yardımcısında koronavirüs görüldü, ölü sayısı 1441'e yükseldi

yazılı açıklama yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Sileri, "Birkaç gün önce pozitif çıkan bir şüpheliyle temasım olmuştu. Belirtilerim olduğu ilk andan itibaren kendimi izole ettim. Testim pozitif çıktı" dedi

Fotoğraf: AA

Avrupa’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en çok can aldığı ve yayıldığı İtalya’da ölü sayısı 175 kişi artarak 1441'e yükseldi. Ayrıca, ülkenin Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri ve Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani de virüse yakalandığı öğrenildi. 

İtalya Yüksek Sağlık Kurumu Başkanı Silvio Brusaferro, hayatını kaybedenlerin ortalama yaşının 80 olduğunu bildirdi.

Ülke genelinde yaklaşık 20 bin kişiye bulaşan koronavirüse yakalanmasıyla ilgili ilgili yazılı açıklama yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Sileri, "Birkaç gün önce pozitif çıkan bir şüpheliyle temasım olmuştu. Belirtilerim olduğu ilk andan itibaren kendimi izole ettim. Testim pozitif çıktı. Hemen Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği protokolü uygulamaya başladım. Evde de eşim ve çocuğumla yaşadığım yerleri ayırdık" dedi. 

İtalya'nın yanı sıra, Yunanistan'da corona virüs nedeniyle üçüncü ölüm gerçekleşti. Ülkede, 91 ve 67 yaşlarındaki iki kişi bugün hayatını kaybetti. İran'da da, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 kişi artarak 611'e yükseldi. 

İspanya'da virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 191'e yükselirken hızlı bir şekilde artan vaka sayısı beş bin 945 oldu. Fransa'da ise salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a, enfekte sayısı 3 bin 661'e yükseldi. Ekvador'da da coronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.



Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU