İhraç edilen MHP'li Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin'den açıklama: Benim için onurdur

Kadın voleybolcuların kıyafetleriyle ilgili paylaşımı tepki çeken Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin, "MHP’den ihraç kararına Allah'u Teala'nın tesettür ile ilgili bir ayetini paylaştığımdan dolayı MHP'den ihraç edilmem benim için bir onurdur” dedi

Birol Şahin / Fotoğraf: İHA

MHP Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hak kazanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşım tepkilere neden olmuştu:

Allah’u Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak açılıp saçılacaksınız, kendini teşhir edeceksin, sonrada Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksiniz. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın edep ve haya sahibidir, yaptığı her işte Allah’ın rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkeklerin huzurunda açık saçık olarak değil.

 

Bu paylaşımın ardından Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla partinin belediye başkanları listesinden düşürüldü.

MHP Düzce İlk Teşkilatı tarafından ihraç talebi ile disipline verilen Şahin hakkındaki karar netleşti ve kesin ihracına karar verildi.

Disiplin Kurulu’na geçen 3 Mart tarihinde yaptığı savunmasında sosyal medya paylaşımının arkasında duran Şahin, ihraç kararına yönelik yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da tutumunu değiştirmedi.

 

MHP'ye sosyal medyadan cevap verdi, geri adım atmadı

Kendisine iletilen ihraç kararını da sosyal medyasından da paylaşan Şahin şunları söyledi:

Bayan Milli voleybol takımının kıyafetleri ile ilgili yapmış olduğum paylaşımdan dolayı MHP Düzce İl Teşkilatı yönetim kurulu kararı alarak beni kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk etmişti.

Düzce MHP teşkilatında disiplin kurulu olmayışı nedeni ile MHP Sakarya İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştim. 03.03.2020 tarihinde MHP Sakarya İl Disiplin Kurulu'na giderek savunmamı sözlü olarak yapmıştım.

MHP Sakarya İl Disiplin Kurulu oy birliği ile beni partiden ihraç etti.

Allah'u Teala'nın tesettür ile ilgili bir ayetini paylaştığımdan dolayı MHP'den ihraç edilmem benim için bir onurdur, bir şereftir, benim için büyük bir belgedir.

Beni ihraç edenler Allah'a ve halka nasıl hesap verirler onu bilemiyorum. Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Biz belediye başkanı olarak görevimize devam ediyoruz. Allah bizimledir, halkımızın desteği yanımızdadır.

Bizim bir davamız var... Bu dava uğruna canımızı bile feda ederiz...

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU