Suudi bilim kadını "zemzem suyu zararlı" dedi, ülkede tartışma başlattı

El Keri: Eğer zemzem suyunda bereket olduğunu ve sana faydalı olduğunu düşünüyorsan bu sana kalmış bir şey

Eymen El Gabyavi / Independent Arabia

Haliciyye Televizyonu’nda konuşan Suudi bilim kadını Khavla El Keri’nin zemzem suyu hakkında söylediği ‘’kanser için bir mucize değil’’ sözleri Suudi Arabistan'da infial yarattı. El Keri'nin sözleri Müslümanların zemzem kuyusuna olan inancına ters düştüğü gerekçesiyle tepki çekti.

Ortadoğu’daki en ünlü kanser araştırma doktorlarından biri olan, Suudi Şura Konseyi üyesi Khavla El Keri, kanser gibi hastalıkların su ile değil inanç ve moralle aşılabileceğini kaydetti.

''Kanser hastalarına zarar veriyor''

El Keri, katıldığı televizyon programında zemzem suyunun sanılanın aksine fayda sağlamadığını söyledi. ''Şifa kaynağı değil'' dediği zemzemin yüksek tuz oranından dolayı kanser hastalarına zarar verdiğini aktardı.

Sunucu Hz. Muhammed’in bir sözünü hatırlattı

El Keri’nin zemzem hakkındaki sözleri sonrası programın sunucusu Hz. Muhammed’in ‘Zemzem suyu ne niyetle içilirse ona göredir’’ sözünü paylaştı. Suudi bilim kadını buna karşın ‘’Söylediklerimi kanıtlayan bilimsel araştırmalar var, bu su birçok kanser tedavisine ters düşmektedir’’ cevabını verdi.

El Keri sözlerine şöyle devam etti: 

‘’Eğer zemzem suyunda bereket olduğunu ve sana faydalı olduğunu düşünüyorsan bu sana kalmış bir şey’’

Zemzem suyunun kanser hastalarına zarar verdiğini söyleyen Suudi bilim kadını, ruhani inançların ise kriz ve hastalık anlarında hastaya dayanıklılık verdiğini aktardı.

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunan Kabe’nin 20 metre uzaklığında bulunan zemzem kuyusu 5 bin yıldır kullanılıyor. Zemzem suyu, hac ve umreye gelen Müslümanlar için kutsal kabul ediliyor.

https://www.independentarabia.com/node/7446

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU