Yusuf Kaplan: İnsanı, aileyi, toplumu yerle bir edecek bu felâketin önünde İslam’la durabiliriz yalnızca!

Yeni Şafak yazarı: İslâm’ın hedef tahtasına yatırılmasının nedeni bu, kanımca

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan, koronavirüs ile ilgili kaleme aldığı yazısında “İnsanı, aileyi, toplumu yerle bir edecek bu felâketin önünde İslâm’la durabiliriz yalnızca!” dedi.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında Çin’de ortaya çıkan koronavirüsün insanları kapitalist düzeni derinlemesine düşünmeye ittiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaplan, şunları yazdı:

Seküler kapitalist sistem, büyük bir kriz yaşıyor. Sistem tıkandı artık. Sürekli hastalık üreten hastalıklı bir sistem bu.

İnsanı tanrılaştırdı, azmanlaştırdı, sonuçta insanı canavara, dünyayı cehenneme dönüştürdü. Çin’de yaşanan, dünyayı büyük paniğe sürükleyen bu krizi bir uygarlık krizi olarak derinlemesine tahlil etmek istiyorum bir kaç yazıyla. Önce burada yazdığım felsefî bir kazı çalışması.

Bu süreçte, din yokolmadı; metamorfoz geçirdi…

Film, televizyon, bilgisayar, internet, futbol endüstrisi, din-dışı kutsallıklar üretiyor. Yeni ikonlar, ikonalar cirit atıyor her yerde: Hız ve hazza dayalı, ayartıcı, büyüleyici, baştan çıkarıcı din-dışı kutsallıklar yeni bir din, yeni bir kutsallık biçimi ile karşı karşıya bırakıyor bizi: Yeni-paganizm bu.

Bu yeni-paganizm, çağımızda tekno-paganizm biçimine dönüşüyor…

Çağın dini: Tekno-paganizm.

İnsanı, aileyi, toplumu yerle bir edecek bu felâketin önünde İslâm’la durabiliriz yalnızca!

İslâm’ın hedef tahtasına yatırılmasının nedeni bu, kanımca.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU