Apple koronavirüs rehberi hazırladı: Ürünlerinizi nasıl temizleyebilirsiniz?

Dünyadaki etkisini giderek artıran koronavirüs nedeniyle büyük kuruluşlar önlem almaya devam ediyor

Fotoğraf: Reuters

Dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına karşı Apple, “Ürünlerinizi nasıl temizleyebilirsiniz?’ adıyla bir rehber hazırladı.

Ürünlerin temizliğinde daha önce  'Temizlik ürünleri kullanmayın' uyarısında bulunan Apple’ın güncellenen kılavuzunda Apple ürünlerinin temizlenmesi için alkollü mendil ya da dezenfeksiyon mendili öneriliyor.


Apple'ın kılavuzdaki açıklaması ise şu şekilde:

Apple ürününüzün ekran, klavye veya diğer dış yüzeyler gibi sert, gözeneksiz yüzeylerini yüzde 70 izopropil alkollü mendil ya da clorox dezenfeksiyon mendili kullanarak nazikçe silebilirsiniz.


Apple'ın önerisi şöyle devam ediyor:

Telefonunuzun temizliği için öncelikle iPhone'u kapalı tutun ve şarj kablosu takılıysa çıkarın. Ardından yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez (örneğin, lens temizleme bezi) kullanın. Sonrasında eğer cihazın üzerindeki malzeme kalıntısı halen çıkmadıysa bu kez yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle ve ılık sabunlu suyla silin.

Açıklıkları neme maruz bırakmayın ve elbette basınçlı hava ile telefonunuzu temizlemeye çalışmayın. Aerosol spreyler, çözücüler veya aşındırıcı maddeler kullanmamaya dikkat edin. Temizleyicileri doğrudan ürüne sakın püskürtmeyin.

Koronavirüse karşı daha önce de tedbir alan Apple'ın CEO'su Tim Cook, 12 bin kişilik Apple Park'taki çalışanlarının ofislere gitmek zorunda olmadığını açıklamış ve çalışanlarına mümkünse evden çalışmalarını önermişti.

Uzmanlar koronavirüse karşı hijyen açısından en çok dikkat edilmesi gereken noktaların başında bozuk ve kağıt para, kapı kolları, musluk başlıkları, toplu taşımalarda kullanılan tutamaçlar, cep telefonları, ortak kullanılan klavye ve mouse gibi araçların geldiğini ifade ediyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU