Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Adım atma sırası AB'de

Kalın, Türkiye’nin sığınmacılar konusunda yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacılar konusunda Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade ederek adım atma sırasının Avrupa Birliği'nde (AB) olduğu belirtti.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, 18 Mart Mutabakatı çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirdi. Göç krizini önledi. AB üzerine düşeni yaparsa ilişkilerde yeni bir sayfa açılabilir. Bu, güçlü bir vizyon ve somut eylem planı ile mümkün. Cumhurbaşkanımız dün Brüksel'de bu mesajı verdi. Adım atma sırası AB'de.

Engellememe politikası

İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, peyderpey Türkiye'den ayrılan göçmen sayısının açıklamaya başlamıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Türkiye'de bulunan Suriyelilere "geçici koruma" uygulamaya devam edildiğini belirterek, "Suriyeli kardeşlerimizden ülkeyi terk etmeleri istenmedi. Kalmak isterlerse kalabilirler. Gitmek isterlerse de gidebilirler. Sadece mültecilerin Türkiye'den ayrılmasını engellememe yönünde bir politika değişikliğine gittik" açıklamasında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU