Erbakan’ın eski koruması Abdurrahman Akyüz “Mezhep ayrımcılığı yapmakla” suçlanıyor

Sadık Pehlivan, Eski Başbakan Erbakan’ın “Sakaryalılar” adlı koruma grubundan olan Wushu (Kung-Fu) Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz’ün kendisine Alevi olduğu için ayrımcılık yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ulaştığımız Akyüz ise konuşmadı

Bir dönem Erbakan'ın koruması olan Abdurrahman Akyüz, şimdilerde Kung-fu Federasyonu'nda başkan vekili / Fotoğraf: AA

Wuhsu ya da daha bilinen adıyla Kung-Fu sporuyla profesyonel olarak uğraşan ve bu kategoride altı kez şampiyonluğu bulunan 25 yaşındaki Sadık Pehlivan bir süre önce Wushu Kung-Fu Federasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz’ün kendisine mezhebinden dolayı ayrımcılık yaptığı iddiasında bulundu.

Necmettin Erbakan’ın özel koruma ekibindendi

Akyüz aslında kamuoyunda tanınan bir isim.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın “Sakaryalılar” olarak bilinen özel koruma ekibinde üyesi olan Akyüz, o dönemde Erbakan’ın adeta gölgesi gibi her yerde yanında dolaşıyordu.

Halen federasyonda başkan vekili ve yönetim üyesi olarak görev yapan Akyüz’le ilgili iddialar da federasyon başkanlığı yaptığı 2014 ile 2017 arasında döneme dair yoğunlaştı.

Pehlivan, medyada yer alan iddialarını bir adım ileri götürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 9 Mart 2020 günü yaptığı suç duyurusunda bulundu.

akyüzerbakan.jpg
Akyüz'ün (arkada), Erbakan'a korumalık yaptığı günlerden / Fotoğraf: Hürriyet Gazetesi

 

Pehlivan: “Mezhebimden kaynaklı olarak ayrımcılık yaptı”

Pehlivan, şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

2015 yılından itibaren lisanslı olarak Wushu (Kung fu) sporu yapmaktayım. Dilekçemde ayrıntılı şekilde belirttiğim gibi şikayetçi olduğum Abdurrahman Akyüz, 2014-2017 yılları arasında Türkiye Wushu Sporu Federasyon Başkanı olarak görev yaptı.  Ancak bu süreçte gerek Türkiye şampiyonasında gerek Avrupa ve Dünya şampiyonasında yapmış olduğumuz hazırlık maçlarında sırf mezhebimizden kaynaklı olarak bana ve diğer müşteki sporculara ayrımcılık yapmış, kamplarda zorla namaz kılmaya zorlamış, vaktinde kılınmazsa kamptan atmakla tehdit etmiş ve bu yönde hakaretlerde bulunmuştur. Söz konusu olaylar 2014-2017 yılları arasında özellikle Sakarya’da yapılan kamplarda gerçekleşmiştir. Özellikle 2017 yılında katıldığım kampta namaz kılmadığım için bana hitaben ‘Kafir’ diyerek hakarette bulunmuştu. Ayrıca yurtdışı müsabakalarında yine mezhebinden kaynaklı olarak gereken harcırahlar verilmemiştir. 2017 Mayıs ayında Bakü’de yapılan İslam Oyunları finalinde İranlı rakibime yenildiğim için Abdurrahman Akyüz tarafından bana tokat atıldı, darp edildim. Ayrıca 2014 yılında Romanya finallerinde  de diğer sporcu arkadaşlara tokat atılmıştı. Tüm bu eylemler nedeniyle şikayetçiyim.

sadıkpehlivan.jpg
Sadık Pehlivan / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Amacım hak ettikleri cezayı almaları”

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Pehlivan,  haksızlıklar karşısında artık susmamak için suç duyurusunda bulunduğunu öne sürerek,  amacının devletin olaya el atıp federasyon yetkililerinin hak ettikleri cezayı alması olduğunu iddia etti.

Pehlivan, ayrıca “Bu dava sadece benim değil ezilip,dışlanmış ve haksızlığa uğramış bütün insanlarımız ve sporcu kardeşlerimin davasıdır. Dava sonucun da bütün spor camiasın kazanacağına inanıyorum” dedi.

maç.jpg
Pehlivan (solda) katıldığı şampiyonalar sırasında da ayrımcılığın sürdüğünü öne sürdü / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Daha önce iki kez CİMER’e başvurdum”

Pehlivan neden 2017’de değil de şimdi şikayet ettiği sorusuna ise şöyle cevap verdi:

2018 yılından sonra iki kere CİMER’e başvuru da bulundum. Geri dönüşlerde araştırma yapılmak üzere dosyalar istendi ancak çoğu sporcu bunlardan çekindiği için önce yanaşmadı. Daha sonra herkes şikayetçi olmaya başlayıncaartık yeter deyip savcıya şikayetleri yapma gereği duydum.

Akyüz, iddialara dair konuşmadı

Konuyla alakalı olarak telefon ile ulaştığımız Akyüz ise iddialarla ilgili olarak basına konuşmadığını cevabın hukuki yollarla verileceğini söyledi.

Akyüz’ün oğlunun paylaşımı tepki çekti

Bu arada Pehlivan’ın iddialarının gündeme düşmesinin ardından Akyüz’ün oğlu olduğu belirtilen kendisi de Wushu sporcusu olan Necmettin Erbakan Akyüz’ün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım tepkilere neden oldu.

Akyüz’ün fon müziği olarak bir Alevi deyişini eklediği ve ekranda “Yüzde kaç Alevisin” yazısı verdiği paylaşımında Pehlivan’ın açıklamalarıyla dalga geçtiği görüntülere tepki gösterenler oldu.

Akyüz’ün paylaşımını alıntılayıp sosyal medya hesabından yayınlayan Pehlivan ise yapılan Alevilere hakaret olduğunu ve Alevi inancıyla alay edildiğini öne sürdü.

Gelen tepkiler üzerine oğul Akyüz paylaşımı kaldırarak yayınladığı ikinci bir videoda hedefinin Aleviler olmadığını Pehlivan’ı eleştirdiğini söyledi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU