“Gül ile Babacan arasında soğukluk olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor”

Muharrem Sarıkaya: Babacan üzerinde başlangıçta Gül gölgesi yaratmak istenmemiş; desteğinde bir eksilme yok

Fotoğraflar: AA

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Ali Babacan’ın kurduğu yeni partide 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakın isimlerin yer almamasıyla ilgili yazdı. Sarıkaya iddiaların aksine Gül ve Babacan arasında bir soğukluk olmadığını, bunu bizzat kaynağından kontrol ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında ismini Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olması beklenen oluşumun dün açıklanan kurucular kurulu üyelerini yazdı:

Başlangıçta içinde soldan bazı isimleri de barındıracağından söz edilmişti, ancak dün açıklanan listede bildik, tanıdık sol isimler yoktu.

Örneğin Ertuğrul Günay, her ne kadar 2002’den sonra AK Parti kadroları içinde yer almış olsa da savunduğu ve icra ettiği politikaları soldan geliyordu.

Kendisine kurucular kurulunda neden yer almadığını sorduğumda, “Baştan destek verdim ama sonradan olmayacağını gördüm” yanıtını verdi.

Sadece Günay değil, geçmişte kurucular içinde olacağı belirtilen örneğin eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da yok.

Arayıp nedenini sordum, “Ali Bey (Babacan) ve Sadullah Bey (Ergin) ofisime geldi, teklifte bulundu. Ama ben çok uygun olmayacağı kanaatiyle katkı vermeyi uygun bulmadım” dedi.

Aktarıldığına göre bazı isimler kendisi olmak istememiş, ama kuruluş aşamasında adından sıklıkla söz edilen bazı isimlerin kadroya alınmasını da bizzat Babacan istememiş…

Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ekibinden bazı isimlerin yer almadığı ve aralarında soğukluk olduğu iddiaları ise bizzat kaynağından kontrol ederek söyleyeyim ki gerçeği yansıtmıyor.

Babacan üzerinde başlangıçta Gül gölgesi yaratmak istenmemiş; desteğinde bir eksilme yok.

Kurucular kuruluna gelince, şunu belirteyim ki başlangıçta daha ekonomi ağırlıklı olacağından söz ediliyordu, ancak Babacan’ın ağır toplarından sadece iki isim bulunuyor.

Kurucular listesinde Kürt siyasetinde tanınmış ve etkin olanlar Fazıl Hüsnü Erdem veya merhum Mir Dengir Fırat’ın kızı Helin Fırat, eski Milletvekili Mehmet Emin Erkmen dikkat çekiyor.

Sarıkaya, kurucular kurulu üyeleri arasında yer almayan 25 kişinin  yönetimde olacağını söyledi.

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU