Dünyanın önde gelen oda orkestralarından Kremeta Baltica müzikseverlerle buluşuyor

Kremeta Baltica, 12 Mart Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey’de

(Cemal Reşit Rey)

Günümüzün en iyi kemancılarından biri olan Gidon Kremer’in kurduğu Kremeta Baltica, 12 Mart Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey’de izleyiciyle buluşacak.

Baltık ülkelerinden seçkin müzisyenleri bir araya getiren orkestraya “Moskava Müzik Eleştirmeni” ödülüne sahip tek müzisyen unvanına sahip Fransız Piyanist Lucas Debargue eşlik edecek.

20 yıl önce kurulan grup, ilk yıllarından bu yana çok ünlü solistler ve şeflerle çalışıyor. Kremerata Baltica’nın özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği büyük etkinlikler arasında 2013'te Rusya’da insan haklarına dikkat çekmek için Berlin’s Philharmonie’nin verdiği “To Russia with Love” konseri ve Gidon Kremer’in otobiyografisinin anlatıldığı “All About Gidon” yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kremerata Baltica ve Gidon Kremer'le ünlü Rus mim sanatçısı Slava Polunin ve Fools Akademisi 2013'te, Polunin’in “Snow Show”undan esinlenilen “Snow Symphony” projesiyle ortaklık kurdu.

Topluluk 2015'te Gidon Kremer, Rus ressam ve filozof Maxim Kantor'la birlikte “Masks and Faces” isimli yaratıcı çalışmayı gerçekleştirdi.

Kremerata’nın son projesiyse Suriyeli sanatçı Nizar Ali Badr'la yaptığı “Pictures from the East” adlı Ortadoğu’daki sorunlara ve mülteci meselesine değinen proje oldu.

Fransız piyanist Lucas Debargue, 2015'te Moskova'daki 15. Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda sergilediği efsanevi performanslarıyla keşfedildi.

Son turda 4. sırada yer almasına rağmen Moskova Müzik Eleştirmeni Ödülü'nü alan tek müzisyen oldu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU