Namazı Mersin’de kılındı, cenazesi Fransa’da defnedilecek

Fransa'da koronavirüsden ölen ve karantina uygulaması nedeniyle Türkiye’ye gönderilmeyen Halil Bıçkı için memleketi Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Fotoğraf: İHA

Fransa'nın Picardie bölgesinde yaşanan Halil Bıçkı, iki hafta önce ağır solunum rahatsızlığıyla Soissons kenti hastanesine gitti. Tedavisi sonrası evine gönderilen Bıçkı, tekrar fenalaşınca oğlu Serdar Bıçkı tarafından ambulansla yeniden hastaneye götürüldü.

29 Şubat Cumartesi günü hastaneye kaldırılan ve yapılan koronavirüs testleri pozitif çıkan Bıçkı, 5 Mart Perşembe sabahı 09.30'da hayatını kaybetti.

 

aaabbb.JPG
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Halil Bıçkı / Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Halil Bıçkı’nın cenazesi, ailesinin tüm ısrarlarına rağmen, karantina uygulaması yüzünden yakınlarına teslim edilmedi. Cenazenin 10 Mart 2020 tarihinde Fransa’ya defnedileceği belirtildi.

Kamu sağlığı gerekçesiyle babasının cenazesini alamadıklarını belirten Bıçkı’nın oğlu Serdar Bıçkı, "Valilikten babamın cenazesini alarak Mut'ta köyüne götürmek istedim. Ancak izin vermediler. En büyük dileği çok sevdiği ve hiç ilişkisini kesmediği köyüne gömülmekti" dedi.

Naaşı verilmeyen Halil Bıçkı’nın ailesinin isteği üzerine memleketi Mersin’in Mut ilçesinde gıyabi namazı kılındı. Bıçkı’nın yakını Galip Acar şunları söyledi:

Halil Bıçkı Amcamız şartlardan dolayı buraya getirilemedi. Çocukları da aynı hastalıktan dolayı karantina altında tutulmakta. Kendilerinin bizden bir isteği oldu. Cenazemiz Türkiye’ye gelemediği için gıyabi cenaze namazı kılmamızı istediler. Biz de olur dedik. Burada ilçe müftümüzle görüştük. Sağ olsun hocalarımızla görüştük gerekeni konuştuk onlarda olumlu karşıladılar ve biz de üzerimize düşen görevi yaptık. Halil Amca için gıyabi cenaze namazını düzenledik Allah kabul etsin. Allah yattığı yeri cennet mekan eylesin.

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU