Mısırlı sürücü, Çinli turisti yolun ortasında bıraktı

Mısır’da koronavirüs taşıdığı iddiasıyla araçtan atılan Çinli turist, hiçbir araca alınmadı. Yoldan geçenlerin Çinli turistle alay etmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Çinli bir turist, koronavirüs taşıdığı gerekçesiyle yolun ortasında bırakıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Çinli turisti taşıyan Uber sürücüsüne yaklaşan başka bir sürücü, "Çinli taşıyorsun, onda koronavirüs var" şeklinde uyarıda bulundu.

Bu sırada sürücünün mendiller ağzını kapattığı görüldü.

Bir süre sonra Uber sürücüsünün Çinli turisti otoyol ortasında indirdiği görüldü.

Çinli genç, yoldan geçen araçları tek tek durdurarak binmek istese de kimse razı olmadı. Bu sırada bir sürücü, otoyolda bulunan trafik polisinden ambulans gönderilmesini istedi.

Tepki çekti

Çinli turisti kayda alan bir kişi "Koronavirüs, koronavirüs" diyerek alay etti. Koronavirüs taşıyıp taşımadığı belli olmayan turiste yapılan muamele, sosyal medyadaki Mısırlı kullanıcıların tepkisini çekti.

Vaka sayısı 55

Bu arada Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid, yeni vakaların tespit edilmesiyle ülkede koronavirüse yakalanan kişi sayısının toplam 55'e yükseldiğini belirtti.

Mücahid, son tespit edilen 7 kişiyle sayının 48'den 55'e çıktığını belirtti.

Mısır makamları, cumartesi günü yaptığı açıklamada, daha öncekilerin dışında Nil Nehri üzerinde bir turistik gemideki yolculardan 33 kişinin virüse yakalandığının tespit edildiğini açıklamıştı.

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığı, ülkeye bir hafta önce gelen bir Alman vatandaşının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini, bunun, söz konusu virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm vakası olduğunu duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU