Deniz Zeyrek: Bazen iktidar ve destekçilerinin işi gerçekten zor

Sözcü yazarı: Düşünsenize, 5 Mart'ta Moskova'da olup biteni “zafer” gibi sunmak zorundalar

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, son günlerde Türkiye’de yaşanan gelişmeleri ele aldı ve “iktidarın ve iktidara yakın kişilerin bunları savunmak durumunda kaldığı için işlerinin zor olduğunu” yazdı.

Zeyrek, bugünkü köşe yazısına gazetecilerin 1 haftada yaşadıklarını hatırlatarak başladı:

Düşünsenize, gazetecilerin tutuklanmasını savunmak zorunda kalıyorlar.

Sorun o kadar yaygınlaştı ve bu konuda yargı üzerindeki siyasi etki o kadar alenileşti ki artık “onlar gazeteci değil” gerekçesine de itibar eden kalmadı.

Üstelik, tutuklanan ve gözaltına alınan gazeteciler, geçmişte FETÖ'nün hedefinde olan, OdaTV ve Ergenekon davalarından cezaevinde yatan isimler. İktidar mensubu olsam, FETÖ'cülerin o gazetecilerin tutuklanmasını ellerini ovuşturarak izlediğini ve “bizim tamamlayamadığımızı bu hükümet tamamladı” dediğini düşünür, sinir olurdum.

Sadece bu kadar da değil. İktidardakilerin yerinde olsam, tutuklanmalarını istediğim/savunduğum Barışların (Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan) cezaevine konulmadan önce gülerek “Yine yatar, yine çıkar, yine yazarız” demesine de sinir olurdum. “Adamlar korkmuyorlar” diye dizimi döverdim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek, İdlib’de 36 askerin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi hatırlattı:

Düşünsenize, 5 Mart'ta Moskova'da olup biteni “zafer” gibi sunmak zorundalar.

Oysa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esad'a şubat sonuna kadar süre verdi. O tarihe kadar 17 Eylül 2018 (Soçi Mutabakatı) sınırlarına çekilmezlerse Türkiye'nin gerekeni yapacağını söyledi. Oysa Moskova'da bırakın Esad'ın Soçi sınırlarına çekilmesini, çok daha kuzeyde ve batıda olan mevcut sınırları ateşkes hattı olarak kabul etti. Bu da yetmedi o güne dek Suriyeli muhaliflerin elinde olan M4 karayolunun Rusya'nın kontrolüne girmesine yol verdi. 33 vatan evladımızı şehit verdiğimiz gün Suriyeli muhaliflerin eline geçen Serakib de Moskova'da Esad'a bırakıldı.

Bu somut sonuçlara rağmen “Moskova'dan zaferle döndük” görüşünü savunmak sizce de zor değil mi?

Yazısında başka örnekler de veren Zeyrek, “Daha onlarca örnek var. İktidarın ve iktidarın icraatlarını savunmak zorunda olanların işi sizce de zor değil mi?” yorumunu yaptı.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU