Mısır’da koronavirüsten ilk ölüm

Mısır’da bir Alman vatandaşının Kovid-19'dan ölmesiyle ülkenin bu virüsten ilk ölüm vakası kaydedildi

Mısır’da başkent Kahire’deki Merkezi Halk Sağlık Laboratuvarı önü/ Fotoğraf: AFP

Çin’de başlayıp yaklaşık dört ayda 95 ülkeye yayılan koronavirüs salgınında ölü sayısı 3 bin 799’a ulaştı. 

Mısır’da bir Alman vatandaşının Kovid-19'dan ölmesiyle ülkenin bu virüsten ilk ölüm vakası kayıtlara geçti. 

Mısır Sağlık Bakanlığı, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ülkenin güneyindeki bir turistik gemide 33 kişide Kovid-19 virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. Böylece ülkede vaka sayısı 37’ye yükseldi. 

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, İsrail turizm şirketlerinin İsrail makamlarından, Mısır ile olan kara sınır kapısının pazar akşamı yerel saat ile 17.00'den itibaren kapatılacağına dair talimat aldığı belirtildi.

Irak’ta ölü sayısı 6’ya yükseldi.

Irak Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin orta kesiminde yer alan Babil kentinde bir kişinin daha koronavirüs nedeniyle vefat ettiği ve böylece virüs kaynaklı ölümlerin 6'ya çıktığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Seyf el-Bedr de yaptığı yazılı açıklamada, El-Musenna, Enbar, Zikar, Necef, Bağdat ve Meysan kentlerinde 6 kişide daha virüs tespit edildiğini ve vaka sayısının 62'ye yükseldiğini bildirdi.

Bağdat, Kovid-19 salgını nedeniyle şubat ayında İran'dan gelen yolcuların ülkeye girişini engellemişti. 

Irak, ayrıca resmi ve diplomatik heyetler haricinde İran, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland, Singapur, İtalya, Kuveyt, Bahreyn, Fransa ve İspanya'dan ülkeye yolcu girişini ve vatandaşlarına bu ülkelere seyahati yeni bir uyarıya kadar yasaklamıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU