Taksim ve Şişhane metro istasyonları ulaşıma kapatıldı

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstiklal Caddesi ve Taksim'e çıkan metro ve füniküler hattı kapatıldı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği'nin kararı ile  Yenikapı-Hacıosman Metrosu Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı 11:00 itibariyle yolcu alımına kapatıldığını duyurdu.

İBB sözcüsü Murat Ongun'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda ulaşıma açılma karanının da yine valilik tarafından belirleneceği belirtildi. 
 

 

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili bir yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

"Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz" diyen valilik, Taksim ve İstiklal caddesindeki etkinlik duyurusu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Bu anlamlı ve güzel gün nedeniyle İstanbul’daki sivil toplum kuruluşlarınca 7-8 Mart 2020 tarihlerinde yapılacağı bildirilen bütün faaliyetlere Valiliğimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından gerekli izinler verilmiştir.

Ancak bazı sivil toplum kuruluşları ve şahıslar tarafından sosyal medya yoluyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde, bugün saat 19.00’da etkinlik duyurusu yapılmaktadır.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin 2911 Sayılı Kanun çerçevesinde ilan edilen alanlar içerisinde olmaması nedeniyle akşam saatlerinde bu yerlere çıkan bütün yollar kapalı olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 08.03.2020 – Saat 13.00


İstiklal'de gece yürüyüşü

Bu yıl 18'incisi düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar Taksim'de bir araya gelecek.

Saat 19.00'da Fransız Kültür önünde buluşacak kadınlar taleplerini dile getirecek.

Eylem öncesi Taksim meydanı demir bariyerlerle çevrildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de 8 Mart etkinlikleri kapsamında Beyoğlu ilçesinde saat 15.00’den tedbirlerin bitimine kadar trafiğe kapatılacak yolları duyurdu.

Trafiğe kapatılacak yollar arasında Taksim Meydanı (Büfeler Önü)- İstiklal Caddesine bağlanan yol, Refik Saydam Caddesi'nden Asmalı Mescit Caddesi'ne giriş-çıkış, Ensiz Sokak-İlk Belediye Caddesi kesişimi, Balo Sokak-Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Sadri Alışık Sokak-Atıf Yılmaz Caddesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak'tan İstiklal Caddesi'ne gidiş istikameti, Yeni Çarşı Caddesi-İstiklal Caddesi kesişimi Taksim Tünel girişi İstiklal Caddesi istikameti bulunuyor.

Alternatif güzergahlar ise Gümüşsuyu Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam Caddesi, Sıraselviler Caddesi olarak belirlendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU