Londra’nın "feminist" belediye başkanı Sadık Han: Kadın düşmanlığı nefret suçu sayılsın

Korunan karakteristik özelliklerin kapsamına cinsiyetin dahil edilip edilmeyeceği gözden geçiriliyor

(AFP)

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, kadın düşmanlığının nefret suçu sayılması için çağrıda bulundu.

Han şu anda engellilik, ırk, din, cinsel yönelim veya trans kimliği içeren ve cezayı ağırlaştırıcı sebepler olarak sayılarak korunan karakteristik özelliklerin kapsamına, kadın cinsiyetinin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 Mayıs’taki seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilebilmek için mücadele eden Han, ırkçı veya dini nefretle kışkırtılan olayların cinsel yönelime dayalı olanlara göre sert biçimde daha fazla soruşturulduğunu kabul eden, iki kademeli “nefret suçları hiyerarşisini” sonlandırmak için girişimleri destekleyeceğini de ifade etti.

Belediye başkanlığı seçimi kapsamında yapılan Dünyanın Kadınları münazarası öncesinde konuşan Khan, şu ifadeleri kullandı:

Tüm Londralıların güvenliği benim ilk önceliğim ve feministlikten gurur duyan biri olarak, şehrimizdeki herhangi bir kadının veya kızın bu kahredici suçları yaşamasını düpedüz kabul edilemez buluyorum. İster işe gidiyor ister şehrin sunduğu kültür ve eğlencenin tadını çıkarıyor olsunlar, tüm kadınların Londra’da güvende hissetmelerini istiyorum. Her Londralının iş yerinde, okulda, sokakta veya toplu ulaşım araçlarında, yani karşılaştıkları her yerde cinsiyetçi ve kadın düşmanı tutumlara karşı haykırma zamanı. Kadın düşmanlığının nefret suçu olarak tanınması ve korunan karakteristik özelliklere karşı işlenen tüm nefret suçlarının eşit muamele görmesi çağrılarını desteklemekten gurur duyuyorum. Bu seçim, değerlerimizi savunan benimle Muhafazakar Parti’nin adayı arasında geçen iki taraflı bir mücadele. Bu yüzden Londralıların bana oy vermeleri istiyorum, böylelikle şehrimizi savunmayı ve belediye başkanlığı binasında gururlu bir feminist olmayı sürdürebilirim.

Kraliyet Savcılık Teşkilatı nefret suçunu “failin düşmanlıkla harekete geçtiği veya kurbanın engelliliği, ırkı, dini, cinsel yönelimi veya trans kimliğine karşı düşmanlık sergilediği bir dizi suç içeren davranış” olarak tanımlıyor. Han’ın manifestosu kadın düşmanlığının da nefret suçu olarak sınıflandırılması için çağrıda bulunuyor.

Hukuk Komisyonu bugünlerde nefret suçunun daha geniş cinsiyet veya cinsel karakteristiği, yaşı, fiziksel karakteristikleri veya belirli alt kültürlerin üyeliğini de kapsayacak şekilde genişletilip genişletilemeyeceğine ilişkin bir değerlendirmeyi de içeren nefret suçu tasarısını gözden geçiriyor.

Komisyon şimdiden kadın düşmanlığını yasanın kapsayabileceği olası bir sorun olarak tanımladı. Tasarının 2021’de sunulması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU