Martin Freeman: Peter Jackson, Hobbit’te oynayabileyim diye tüm çekim takvimini değiştirdi

Aktör rolü ne kadar istediğini anlattı

Öyle görünüyor ki Martin Freeman, 2012 yapımı Hobbit: Beklenmedik Yolculuk’ta (The Hobbit: An Unexpected Journey) Bilbo Baggins’in gençliğini canlandırmak için düşünülen tek aktördü.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre Peter Jackson, Freeman’ın rolü almasını o kadar çok istedi ki tüm yapım sürecini oyuncunun iş programına uyması için değiştirdi.

Vanity Fair’e konuşan aktör şunları söyledi:

Britanya’nın yarısıyla birlikte deneme çekimine gittiğimi hatırlıyorum. Odaya girdiğimde, o dönem filmi yönetmesi planlanan Guillermo del Toro’dan bir not vardı.

Freeman notta rolü kazanmaması için bir sebep olmadığının yazıldığını belirtti. Ancak deneme çekiminin de iyi geçmesine rağmen bir sorun vardı: BBC’nin Sherlock dizisinin çekim takvimi Freeman’ın Hobbit’te oynamasına engel oluyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra Del Toro projeden ayrıldı ve onun yerine Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson yapıma dahil oldu.

Aktör tüm umudun tükendiğini ve çok istediği bir rol olan Bilbo karakterini canlandırmasının mümkün olmayacağını kabullenmeye çalıştığını söyledi.

Freeman sözlerini şöyle sürdürdü:

Sonra menajerimden bir telefon aldım. Planda bir değişiklik olduğunu, Peter Jackson’ın filmin çekim takvimini benim için yeniden ayarladığını söyledi. Böylece Hobbit’e başlayıp sonra gidip Sherlock’u çekip ardından Hobbit’i tamamlayabilecektim.

Bunu duymanın harika olduğunu belirten Freeman, “Bilbo Baggins’i canlandıracak bir sürü insan bulabilirdi. Bana o kadar inanmış olması gerçekten hayret vericiydi” dedi. Freeman, kendini çok şanslı hissettiğini sözlerine ekledi.

Oyuncu daha sonra 2013 yapımı Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları (The Hobbit: The Desolation of Smaug) ve 2014 yapımı Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) filmlerinde de Peter Jackson’la çalıştı.

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU