Çin’de Kovid-19 salgınında can kaybı 3 bin 72’ye çıktı… Birçok ülke önlemleri artırdı

Çin’de yeni tip Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 72’ye yükseldi. Irak pazar günüden itibaren İran ile olan tüm sınır geçişlerini kapatırken, Kuveyt 7 ülkeye uçak seferlerini bir hafta süreyle durdurdu

Çin'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bin 72'ye çıktı / Fotoğraf: AA

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ülkede son 24 saatte 28 kişi koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti, 99 yeni vaka tespit edildi.

Ülkedeki toplam ölü sayısı da ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 3 bin 72’ye, Kovid-19 bulaşan kişilerin toplam sayısı ise 5 bin 489’nun durumu ağır olmak üzere 80 bin 651’e çıktı.

Virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı da 502 olarak açıklanırken, müşahade altına alınanların sayısı 22 bin 177’ye geriledi. Bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı ise 55 bin 404’e ulaştı.

Hong Kong’da vaka sayısı 107’ye yükseldi

Diğer yandan Çin’e dış ülkelerden gelen yabancı ülke vatandaşlarında saptanan Kovid-19 vakası ise 60’a çıktı.

 

Çin'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bin 72'ye çıktı
Çin'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bin 72'ye çıktı / Fotoğraf: AA

 

Çin anakarası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde Kovid-19 vakası 107’ye yükseldi, Makau Özel İdari Bölgesi’nde vaka sayısı 10 olarak bildirildi.

Irak, pazar gününden itibaren İran’la sınır kapılarını yolcu girişlerine kapatıyor

Başkanlığını Irak Sağlık Bakanı Cafer Allavi'nin yürüttüğü Yeni Tip Koronavirüs ile Mücadele Hücresi'nden yapılan açıklamada, İran ile ortak 5 sınır kapısının 8 Mart pazardan itibaren yolcular için kapatılacağı kaydedildi. 

Karara göre bu sınır kapılarından İran'la karşılıklı ticaretin de askıya alınması 15 Nisan'a kadar uzatıldı. 

Söz konusu karar, Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) İran ile olan sınır kapıları için geçerli olmayacak. 

 

Irak, İran ile olan tüm sınır kapılarını kapatıyor
Irak, İran ile olan tüm sınır kapılarını kapatıyor / Fotoğraf: AA

 

Erbil'de ilk koronavirüs vakası tespit edildi

Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) başkenti Erbil’de ilk yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi. 

Bölgedeki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada virüs taşıdığı kesinleşen kişinin 33 yaşında bir kadın olduğu belirtildi. 

Irak genelinde vaka sayısının 47'ye yükseldiği kaydedildi. IKB’de de daha önce 8 kişide koronavirüs tespit edilmişti.

Kuveyt 7 ülkeye uçak seferlerini durdurdu

Kuveyt, yeni tip koronavirüs nedeniyle Mısır, Filipinler, Suriye, Lübnan, Sri Lanka, Bangladeş ve Hindistan'a uçak seferlerini bir hafta süreyle durdurdu. 

Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede, Mısır, Filipinler, Suriye, Lübnan, Sri Lanka, Bangladeş ve Hindistan'dan gelen Kuveyt vatandaşlarının ülkeye girişine izin verileceği ancak gerekli olan karantina uygulamalarının yerine getirileceği belirtildi.

 

Birçok ülke koronavirüse karşı önlemleri artırdı
Birçok ülke koronavirüse karşı önlemleri artırdı / Fotoğraf: AA

 

Açıklamada, son iki haftada bu ülkelerde bulunmuş olanlardan Kuveyt'te geçerli oturum sahiplerinin de girişlerine yasak getirildiği bildirildi. Kuveyt'te şu ana kadar 58 kişide koronavirüs vakası tespit edildi.

BAE'de koronavirüs vakası sayısı 45'e yükseldi

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yeni tip koronavirüs vakası sayısının 45'e yükseldiği belirtildi. 

BAE haber ajansının (WAM) Sağlık Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, ülkede 15 kişide daha Kovid-19 tespit edildi. Böylece Kovid-19 vakası sayısı 45'e çıktı. Öte yandan yapılan tedavi sonucu toplam 7 kişi virüsten kurtuldu.

Virüs tespit edilen söz konusu 15 kişi Tayland, Çin, Fas, Hindistan, Suudi Arabistan, İran ve BAE vatandaşları.

Kolombiya'da ilk koronavirüs vakası tespit edildi

Bir süre önce İtalya'nın Milano kentinde bulunan ve ülkesine döndükten sonra rahatsızlanan 19 yaşındaki Kolombiyalıya koronavirüs bulaştığı duyuruldu.

Kolombiya Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkeye bir süre önce İtalya’nın Milano kentinden gelen ve hastalık belirtileriyle sağlık kuruluşunda tedavi altına alınan 19 yaşındaki bir Kolombiyalıda Kovid-19 tespit edildiği kaydedildi.

Bogota Büyükşehir Belediye Başkanı Claudia Lopez de sosyal medya hesabından açıklama yaparak, hastanın 2 Mart’ta kentteki hastanelerden Santafe Vakfında tedavi altına alındığı bilgisini paylaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU