Akşener’den Erdoğan’a teklif: Parti lideriyle mutlaka görüşülmeli

İYİ Parti lideri, Moskova'daki İdlib zirvesinden çıkan ateşkes kararını olumlu bulduklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Moskova’da yapılan İdlib zirvesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet partilerinin liderlerine bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmeyi değerlendirdi:

Ateşkes ilan edilmesini olumlu karşıladık Mehmetçiğin can güvenliği açısından. Putin’in ve Esad’ın kazanımlarının yerinde bulunduğunu gördük. Soçi ile benzerlikleri var, dolayısıyla bu gürültü niye çıktı onu anlayamadık. İdlib’in arkasında kalan gözlem noktalarımız gözlem noktalarımız Suriye ordusu tarafından çevrili. Basından öğrenebildiğimiz kadarıyla birinci adımı olumlu, diğer konularda bir soru işareti var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a “Esad’la görüşüldü değil mi” sorusunu hatırlatan Akşener, şu yorumu yaptı:

Suriye yönetiminin başındaki şahsın bu mutabakat içinde olduğunu anlıyoruz.

Muhalefet olarak hiçbir konuyu Erdoğan’dan öğrenemediklerini söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı’na teklifini şöyle açıkladı:

Hem mutabakat hem de Suriye ile ilgili olarak Erdoğan’ın liderlere bilgi vermesinin Türkiye açısından doğru olacağını düşünüyorum. Bizler görüşlerimizi ancak basın aracılığıyla ya da Salı günleri toplantılarda dile getirebiliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU