ABD, çevirmen kadını muhbirlik suçlamasıyla gözaltına aldı

ABD Özel Kuvvetlerinde çevirmen olarak çalışan Lübnan asıllı ABD vatandaşı bir kadın Hizbullah'a muhbirlik yaptığı suçlamasıyla Erbil’de gözaltına alındı. 61 yaşındaki kadın yargılanmak üzere ABD’ye götürüldü

Fotoğraf: AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'deki ABD Özel Kuvvetler Operasyon merkezinde sözleşmeli çevirmen olarak çalışan 61 yaşındaki Meryem Taha Thompson, 27 Şubat'ta gözaltına aldı. 

Washington Post'ta yer alan habere göre, Thompson'ın, ABD'nin faaliyetlerinin bulunduğu gizli bilgileri Lübnan Hizbullah'ı ile bağlantısı bulunan bir erkeğe verdiği gerekçesiyle FBI tarafından gözaltına alındığı ve yargılanmak için ABD'ye getirildiği kaydedildi. 

Çevirmenin, Lübnan Hizbullah'ı için çalışan bir erkeğe, fotoğraf, şahıs bilgileri, öz geçmiş, yazışmalar ve ABD için çalışan 8 muhbir hakkında bilgiler gönderdiği iddia edildi. 

Konuya ilişkin ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Thompson'ın gizli komplo anlaşması ve savunma bilgilerini başka bir ülkeye aktarma başta olmak üzere iki suçlamayla karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Açıklamada, Thompson'ın dün ilk defa mahkeme önüne çıkarıldığı aktarılırken, yargılanma süreci hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU