Avengers: Endgame hayranları filmdeki bir hatayı daha keşfetti

Scott’ın öğle yemeği sahnesindeki tutarsızlık dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmadı

Tarihin en başarılı serilerinden birini noktalayan ve 10 yıllık bir yapımı toparlayan bir film olarak Avengers: Endgame kasıtlı olmadan çok sayıda hataya imza attı.

Bir görsel efekt hatasıyla Thanos’un şıklattığı parmağının elinin içinden geçmesinden tutun Cull Obsidian’ın son savaşta birkaç yerde görünmesine dek dikkatli hayranlar Infinity Saga’nın son yapımında çok sayıda hata fark etti.

Öte yandan hangi film bir dizi hataya imza atmadı ki? Bakıldığı zaman pek çok yapımda bu tip hatalar var. Pek çoğunun şansına hayranları, iş filmleri tekrar tekrar izlemeye geldiğinde Endgame’inkiler kadar tutkulu değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan yönetmenler Orta Çağ atmosferine Starbucks bardağı koymuş değil. Bu tip hatalar arada sırada meydana geliyor.

We Got This Covered'da yer alan habere göre birkaç izleyici yapımcıların filmin kurgusunda gözden kaçırdığı bir hata daha fark etti. Ekip, Sonsuzluk Taşlarını bulmak için zamanda geri gittikleri bir intihar görevine çıkmadan önce Avengers Tesisi’nde toplanıyor.

Bir sahnede Ant-Man’i, arkadaşları Milano gemisiyle tesise varmadan hemen önce binanın dışında öğle yemeğini yemeye hazırlanırken görüyoruz.

Gemi inerken çıkan ani rüzgar Scott’ın takosunu dağıtıyor ve karakteri de geriye doğru itiyor. Fakat aynı sahnede içeceği sadece yana devriliyor ve bankın üstünde kalıyor.

Daha da fenası bir sonraki sahnede Nebula, Scott’ın yanından geçerken içecek kabı toptan ortadan kalkmış durumdayken Profesör Hulk ona yeni bir tako verdiğinde yeniden görünüyor.

Bu tip küçük tutarsızlıklar hep tatsız da olsa izleyenin deneyimini tamamen etkilemez. Tabii eğer izleyenin İskandinav tanrıları ve gerçekliği değiştiren taşların olduğu bir evrene olan inancını kaybetme ihtimali çok güçlü değilse. 

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU