İstanbul Valiliği: Mısır’a gönderilen İhvan üyesi ile ilgili 8 polis görevden alındı

İstanbul Valiliği, Mısırlı İhvan üyesi Mohamed Abdelhafız Ahmed Hussein'in ülkesine gönderilmesine ilişkin, işlemin incelenmesi ve soruşturulması için komisyon oluşturulduğunu, 8 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı

29 yaşındaki Abdulhafiz Hüseyin'in uçaktaki görüntüsü (Fotoğraf: Twitter)

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada şöyle:

"Mısır uyruklu Mohamed Abdelhafız Ahmed Hussein adlı yabancı uyruklu şahsın ülkesine gönderilmesi işleminin incelenmesi ve soruşturulması için, Valiliğimizce Vali Yardımcısı başkanlığında bir komisyon görevlendirilmiştir. Yürütülecek inceleme ve soruşturmanın selameti bakımından görevli soruşturmacı teklifi uyarınca; Valilik Makamının onayı ile Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Pasaport Kontrol Büro Amirliği’nde görevli 8 polis memuru görevlerinden uzaklaştırılmıştır."

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Hüseyin’in Kahire Havalimanı’na indikten sonra gözaltına alındığını açıkladı. Hüseyin hakkında idam kararı bulunduğu belirtildi.

Akademisyen ve hukukçu Adem Sözüer, İhvan üyesinin Mısır’a gönderilmesine Twitter üzerinden tepki gösterdi

Sözüer, kişilerin rejim karşıtlarının ölüm cezasına çarptırıldığı, işkence edildiği bir ülkeye iade edilemeyeceğini söyledi.

Atatürk Havalimanı’ndan Kahire’ye gönderilen Abdulhafiz Hüseyin’in akıbetiyle ilgili Mısır makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

DAHA FAZLA HABER OKU